4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kırşehir-Polonya dostluğu pekişiyor

Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Sürdürülebilir Turizm Stratejisinde Kırşehir ve Bydgoszcz Kardeşliği' adlı Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında Polonya'dan gelen 10 kişilik heyet, Kırşehir'de kına yakıp göbek attı.

Kırşehir Belediyesi tarafından yürütülen AB projesi kapsamında Polonya'nın 250 bin nüfuslu Bydgoszcz ilinden 10 meclis üyesi, 5 günlük gezi için Kırşehir'e geldi. Kırşehir'de bulunan tarihi, kültürel ve turistik değerlerle ilgili çalışmalarda bulunan heyet, projenin yürütülmesi ve sürdürülebilirliğinin artırılması noktasında görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Proje kapsamında geçtiğimiz aylarda Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır başkanlığındaki 15 kişilik meclis üyesi Bydgoszcz ilini ziyaret ederek, istişare toplantıları yapılmıştı. Bu toplantılara yanıt vermek üzere Bydgoszcz Belediyesi Meclis üyeler, Kırşehir’de incelemelerde bulundu. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, projenin 13 ay süreyle uygulanacağını ve bu kapsamda AB fonlarından yaklaşık 170 bin euro hibe alındığını ifade etti.

Çakır, "Kırşehir Belediye Başkanlığımız tarafından yürütülmekte olan projenin ortağı Polonya'nın Bydgoszcz Belediyesi'dir. İki belediye arasında sürdürülebilir bir turizm stratejisi oluşturmak, özellikle Bydgoszcz ilindeki yatırımcıları Kırşehir'e kanalize edebilmek için cazibe merkezlerimizi ve Kırşehir'in özelliklerini anlatıyoruz. Bu kapsamda Kırşehir ilimize ait tanıtım katalogları hazırlamaktayız ve çok yakın zamanda Türkçe ve İngilizce olmak üzere dünya ülkeleriyle paylaşacağız. Yine projemiz kapsamında üç dilde Kırşehir'in tanıtım CD’lerini hazırlamış bulunmaktayız. Çok yakın zamanda bunları da dünya ülkeleriyle paylaşacağız. Yine projemiz çerçevesinde panamatik bilboard uygulamalarımıza ilişkin istişarelerimiz devam ediyor ve yakında bu hizmeti de Kırşehir'e kazandıracağız" dedi.

Belediye Başkanı Halim Çakır tarafından Bydgoszcz heyetine çeşitli hediyeler verilirken, Bydgoszcz Belediye Meclis üyeleri tarafından da Başkan Çakır'a kardeş şehir olma yönünde hazırlanan dosya sunuldu.

POLONYA HEYETİNE KINA YAKILDI

Bydgoszcz Belediyesi Meclis üyeleri için Proje Koordinatörü Tekin Var'ın organizasyonuyla Belediye Sosyal Tesisleri'nde 'Kırşehir Gecesi' düzenlendi. Gecede KI-FEM tarafından hazırlanan halk oyunları, orta oyunlar, kına yakma, gelin alma gibi yerel gösteriler Bydgoszcz heyetinin beğenisine sunuldu.

Gösterilere ve oyunlara eşlik eden Bydgoszcz heyeti, gece geç saatlere kadar doyasıya eğlenirken, kendilerine ayrıca kına yakıldı. Bydgoszcz heyeti, Kırşehir'in ardından tarihi ve turistik mekanları gezmek üzere Nevşehir'e hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 18:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?