2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir Termal oteline kavuşuyor

Kırşehir'de yaklaşık 4 yıl önce başlatılan kaplıca oteli yatırımında sona gelindiği bildirildi.

Kırşehir'in Yağmurlu köyü nüfusuna kayıtlı işadamı Mehmet Temur tarafından Terme bölgesine yapılan 79 yataklı termal otelin inşaatı bitme aşamasına geldi.

Yeraltı su kaynaklarının yoğun bulunduğu Terme bölgesinde, yerin altından çıkan şifalı suyun dereye akmasına üzülen işadamı Mehmet Temur, suyun çıktığı bölgeye yaptırdığı termal otel inşaatının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Yaklaşık 4 yıl önce başlayan termal otel yatırımında sona gelinirken, otelin 2 ay içinde faaliyete geçeceğini söyleyen Temur, "Otelimizin inşaatına 2 yıl önce başladık. Yatırım aşaması ise 4 yıl önce başladı. Arsa ve su almamız uzun sürdü. Otelimiz bitim aşamasına geldi ve 79 oda olup, 24 özel banyosu, 2 saunası, 2 havuzu, jimnastik salonu, oyun alanları, kafeterya, restoran, açık teras gibi bölümlerden oluşuyor" dedi.

Kırşehir'in termal kenti olacağını söyleyen İşadamı Temur, Türkiye'de kaplıca sağlık turizminin şu anda büyük önem gördüğünü söyledi. Temur, “Herkesin bu yatırıma akını var. Biz de Kırşehir'de böyle bir tesise ihtiyaç olduğunu gördük. Kırşehir'de şifalı su ırmağa akıyordu ve kimse bu suyu görmüyordu. Dereye akan suyun önüne adeta bent koyup yatırıma yönlendirdik. Kırşehir insanının ve yatırımcının önünü açtık. Kırşehir, 5-10 yıla kadar termal kenti olacak. Bu konuda öncelik yaptığımız için mutlu ve gururluyuz. Otelimiz her şeyden önce insanlara sıcak bir ortam sağlayacak. Vatandaşlarımız otelimize geldiğinde hem huzur hem sağlık bulacak" dedi.

Otelin 10 bin metrekare alan üzerine kurulu bulunduğunu söyleyen Temur, "10 bin metrekare açık alanda bin 20 metrekare üzerine kurulu otelimizin kapalı alanı da 5 bin metrekaredir. Önümüzdeki günlerde açık havuzda yapıp hizmete sunacağız. Otelimizde ayrıca botanik bahçe oluşturularak, misafirlerimizin doğal ortamda kendi elleri ile meyve sebze yetiştirmelerini sağlayacağız. Yetiştirilen meyve ve sebzeleri yine kendileri tüketecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 13:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?