2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir TSE kapatılmıyor

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) Kırşehir'de bulunan bürosunun, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Çopuroğlu'nun girişimleri sonucunda kapatılmayacağı bildirildi.

TSE laboratuarlarının teknisyen eksikliği nedeniyle tek merkezde toplanması kararının alınması ile Kırşehir'de kurulu bulunan TSE'nin kapatılmasının gündeme geldiğini söyleyen TSO Başkanı Mehmet Çopuroğlu, yaptıkları görüşmeler neticesinde kapatılma olayının gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Başkan Çopuroğlu, Kırşehir'de bulunan TSE bürosunun belgelendirme çalışması yapabileceğini belirterek, "TSE, kuruluşundan bugüne kadar Kırşehir'de firmalara önemli hizmetlerde bulundu. İlimizin son derece önemli bir kurum ve kapatılması gündemi bizleri son derece üzdü. Kalkınma yolunda emin adımlarla ilerleyen ilimizde, böylesine önemli bir kurumun kapatılmaması ve faaliyetine devam etmesi için yıllardır gayret gösteriyoruz. TSE'nin kapatılmaması için TSE Başkanı Sayın Kenan Malatyalı ve bu kurumun bağlı bulunduğu ilgili bakanlıkla görüşmeler yaptık. Bizim taleplerimizi uygun karşıladılar ve TSE'yi kapatmayacakları konusunda taahhütte bulundular" dedi.

Başkan Çopuroğlu, Kırşehir TSE'nin belgelendirme hizmeti ve firmaların istediği diğer bilgileri vermeye devam edeceğini sözlerine ekleyerek, TSE'nin hangi sektörlere ne hizmetler verdiği konusunda bu kurumdan bilgiler alınabileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 15:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?