4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kırşehir TSO'dan esnafa uyarı

KIRŞEHİR TSO'DAN ESNAFA UYARI

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, esnafın ürünlerine etiket vurması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kırşehir TSO Başkanı Müfit Göçen, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren perakende satışa arz edilen mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde T.C. para birimi olan Türk Lirası -TL veya Kuruş (Kr) olarak gösterilmesinin zorunlu olduğunu açıkladı.

Başkan Göçen, 2009 yılında YTL'den TL'ye geçiş için etiketlere her iki şekilde de yazılmasına imkan tanınmış olduğunu da hatırlatarak, "Ancak bu durum 01.01.2010 tarihinden itibaren sona erecektir. Bu tarihten itibaren etiket, tarife ve fiyat listelerinde TL ibaresi yer alacaktır. Ayrıca yine bu tarihten itibaren üzerinde YTL yazılı banknotlar da tedavülden kaldırılacaktır. Bu tarihten sonra üzerinde YTL yazılı banknotlar bankadan değiştirilebilecektir." dedi.

Perakende satış yapılan mağaza ve dükkan gibi yerlerin vitrinlerine konulan malların üzerine etiket veya fiyat listesi konulma zorunluluğu devam etmekte olduğunu ifade eden Göçen "Tüketici haklarını korumaya yönelik bu konuda işyerlerinin daha itinalı davranmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 18:07:02
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 18:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?