4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kırşehir valisini uğurladı!

Bakanlar Kurulu kararıyla Merkez Valiliği'ne atanan Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin, kurum ve kuruluşlara yaptığı ziyaretlerin ardından şehirden ayrıldı.

Resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Vali Bilgin, dün valilik personeliyle vedalaştı. Grand Terme Otel'de onuruna düzenlenen veda kokteyline katılan Bilgin, bugün saat 10:00'da Vali Konağından ailesiyle birlikte Kırşehir'den ayrıldı.

Vali Bilgin için düzenlenen uğurlama törenine, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Emrullah Çuhadar, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Ağır Ceza Reisi İsmail Adenoğlu, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, vali yardımcısı Nedim Özırmak, Ayhan Özkan, Mustafa Harputlu ve Mustafa Özsoy, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, çok sayıda kaymakam, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, hayırseverler, basın mensupları ve çok sayıda misafir katıldı.

Dün akşam düzenlenen veda töreninde konuşan Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Vali Bilgin'in 3,5 yıl boyunca şehre önemli faydalar sağladığını söyledi. Özkan, "Her görevin bir başlangıcı, bir de sonu var. Önemli olan kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Sayın Valimiz 3.5 yıldır Kırşehir'de görev yapmıştır. Bu süre daha kısa ya da daha da uzayabilirdi. Bu pek önemli olmasa gerek. Önemli olan görev süresi bir gün dahi olsa ifa edilen görevin hakkının verilmesidir. Bu anlamda Sayın Valimiz geçirdiği her bir günü son derece dolu dolu, Kırşehir için, Kırşehirli vatandaşlarımız için ve biz çalışma arkadaşları için faydalı olarak tamamlamıştır" dedi.

VALİ BİLGİN: HUZUR İÇİNDE AYRILIYORUM
Vali M. Lütfullah Bilgin, Kırşehir'den huzur içinde ayrılmanın mutluluğunu yaşadığını diel getirdi. Bilgin, "İlk Valilik görevine Hakkari'de başladım. Ardından Kilis'te kurucu valilik yaptım ve daha sonra Elazığ'a atandım. Sivas ve Gaziantep valiliklerinden sonra Kırşehir'e geldim. Kırşehir'de, Türklüğün merkezi, Anadolu topraklarının bizlere vatan kılınmasını sağlayan alp-erenlerin kentidir. Böylesine önemli medeniyetleri ve Türk kültürünün oluşmasını sağlayan felsefenin kurucularının yaşadığı Kırşehir'de görev sürem içerisinde halkımızın ve şehrimizin kalkınması için çalıştım. Yaptığımız her hizmette Kırşehirlilerin yakın ilgi ve desteğini gördüm. Görev gereği gönül huzuru içinde Kırşehir'de ayrılıyorum, ama ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, havasını teneffüs ettiğimiz Kırşehirlilerle dostluğumuz hep devam edecektir. Kırşehir'de çalıştığım süre içerisinde yapılan hizmetleri tek başımıza yapmadık. Çalışma arkadaşlarımızın gayretleri, atanmış seçilmiş tüm yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kırşehirlilerin desteği ile ortak akılla güç birliği içerisinde gerçekleştirdik" diye konuştu
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?