4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kırşehir VAP'la verime kavuşacak

MPM'NİN KIRŞEHİR PROJESİ TAMAMLANDI

Verimliliği Artırma Projesi(VAP) Sonuç değerlendirme toplantısı 7 Aralık 2009 Pazartesi günü Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılacak ve aynı gün sabah saat 10:30'da Kültür Merkezi Salonu'nda ise Verimlilik Resim Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirilecek.

Yaklaşık bir yıl süren Kırşehir Verimliliği Artırma Projesi ile MPM, Kırşehir'de birbirinden önemli çalışmalara imza attı. Kırşehir'deki kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarından alınan bilgiler ve talepler doğrultusunda Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonu'nda 18 farklı konuda genel katılıma açık eğitimler düzenlendi. Verimlilik artırıcı teknik ve yaklaşımların tanıtılması ve öğretilmesi amacıyla yapılan bu eğitimlere 694 kişi katıldı. Ayrıca 213 kamu yöneticisine 5 farklı konuda eğitim ve konferanslar düzenlendi.

İl genelinde öne çıkan alanlara yönelik Kırşehir'e özel çözüm önerilerinin geliştirildiği "Kırşehir'in Gelişme Olanakları" ve "Kırşehir İli KOBİ'lerde Bilişim Altyapısı ve Sorunlarının Tespiti" konulu araştırmalar yürütüldü. İlin karar alıcı pozisyondaki kurumların temsilcilerinin katılımı ile "Kırşehir İli SWOT Analizi" yapıldı. Kırşehir VAP kapsamında verimlilik kavramının toplumun farklı kesimlerine tanıtımı ve bu konudaki çalışmaları teşvik edici mahiyette konferanslar, söyleşiler, ödüllü yarışmalar ile ilin öne çıkan konularına yönelik paneller düzenlendi.

Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Adliye, Sosyal Güvenlik Kurumu, Devlet Hastanesi, Kırgaz ve Petlas'a 13 farklı konuda düzenlenen toplam 35 konferansa yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kırşehir Verimliliği Artırma Projesi süresince MPM uzmanları, Kırşehir'in yerel gazeteleri için birbirinden önemli yazılar kaleme alarak verimlilik bilgi ve bilincinin il sathına yayılması için çalıştı. Milli Prodüktivite Merkezi (MPM), ülke sathında yaygın bir "verimlilik hareketi" çerçevesinde "İller Düzeyinde Verimliliği Artırma Projeleri"ni (VAP) 1998 yılında başlattı. VAP şimdiye kadar 425 bin 520 km2'ye hizmet götürdü. Günümüze kadar kesintisiz olarak devam eden bu proje kapsamına alınan illerimizin sayısı 2009 yılı itibarı ile 50'ye yaklaştı. MPM geniş uzman kadrosu ile şimdiye kadar VAP'larda 202 araştırma, 1310 danışmanlık projesi gerçekleştirirken, 772 Verimlilik Konferansın ile 82 bin 522 kişiye, 684 verimlilik eğitimi ile 26 bin 265 kişiye ulaştı.

MPM'NİN KIRŞEHİR PROJESİ TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 17:37:00
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 22:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?