2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir yemekleri yarıştı

Kırşehir'de Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde, yemek yarışması düzenlendi.

Terme Otel'de düzenlenen kutlama programına Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Sabri Kirişçi, Belediye Başkanı Halim Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karagüllü, daire müdürleri ve yemek yarışmasına iştirak eden bayanlar katıldı.

Kutlamalarda ilk olarak Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur yaparken, hemen ardından Yardımsevenler Derneği Başkanı Nursel Büyüksaraçoğlu konuştu. Büyüksaraçoğlu tarafından Vali Bilgin'den, el işi yaparak geçimini sağlayan kadınların, yaptıkları el işlerini satıp gelir elde etmeleri için 'Kadın El İşi Pazarı' yeri istedi.

Kutlamada konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehir'in termal yönüyle tanıtılmasının uygun olacağını ve termal yatırımları desteklediklerini belirterek, "Kırşehir Belediyesi olarak termal yatırımları destekliyoruz. Belediye olarak imar çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Gerek Valilik gerekse Belediye olarak Kırşehir'in termal yönüyle ön plana çıkmasını istiyor ve bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

Vali Bilgin de, "Hepimizin istediği bir şey var. Daha kalkınmış bir Kırşehir ve daha kakınmış bir Türkiye. Kalkınma yarışına katılan ülkelere baktığımızda en hızlı kalkınmanın turizm sektörüyle olduğunu görüyoruz. Bizim 1980'li yıllarda turizm gelirimiz 250 milyon dolardı. Bugünlerde 2008 yılı için 20 milyar dolar beklenildiği söyleniyor. Turizm alanında ne kadar hızlı gelişme sağladığımız görüyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Bilgin tarafından 'Kırşehir Okuyor' kampanyasına destek veren Terme Otel çalışanlarına hediyeler verildi. Vali Bilgin ve beraberindekiler son olarak, birbirinden güzel Kırşehir yemeklerini inceleyerek, yemekleri hazırlayan bayanlara teşekkür etti.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?