5
Mayıs
2024
Pazar
KIRŞEHİR

Kırşehir ‘Yüksek’ten uçuyor!

Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay’dan sonra Danıştay’ın başkanlığına da bir Kırşehirlinin seçilmesi kentte sevinçle karşılandı.

Hüseyin Karakullukçu’nun 15 Haziran’da yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığına Zerrin Güngör’ün seçilmesi, Göngör’ün Kırşehirli hemşehrilerini sevindirdi.

Kırşehirliler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel’den sonra Danıştay Başkanlığına da bir Kırşehirlinin seçilmesinin gururunu yaşıyor. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Zerrin Güngör’ün birleştirici ve uzlaştırıcı kimliğiyle yeni görevinde başarılı olacağını belirtti.

Sahip çıkalım

Bahçeci, “Yüksek yargının en üst organlarından olan Danıştay Başkanlığına seçilen hemşehrimiz Zerrin Güngör hanımefendiyi kutluyorum. Demokrasinin adeta kalesi olan Kırşehirimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemize en üst kademelerde hizmet eden bilim ve siyaset insanları ile bürokratlar yetiştirmiştir” ifadesini kullandı.

Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ise “Anayasa Mahkemesi Başkanı, Sayıştay Başkanı ve son olarak da Danıştay Başkanı Kırşehirli oldu. Bu, Kırşehir açısından gurur verici. Zerrin Güngör, lise yıllarında sınıf arkadaşımdı. Daha sonra Ankara’da beraber okuduk” diye konuştu. Güngör’ün, son yıllarda Danıştay’da üst düzey görevler yürüttüğünü belirten Üçgül, “ Zerrin hanımın, doğma büyüme Kırşehirli olduğu için ilin sorunlarıyla da yakından ilgileneceğine inanıyorum” dedi.

...
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2013 Cumartesi 11:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?