4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kırşehir'de doğalgaz abonesi arttı

KIRŞEHİR'DE 25 BİN KİŞİ DOĞALGAZ KULLANIYOR

KIRGAZ Genel Müdür Yardımcısı Tuncel Bektaş, Kırşehir'de 25 bin doğalgaz abonelerinin bulunduğunu söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Tuncel Bektaş, 2009 yılı yatırım programı içerisinde temmuz ayında Güneykent ve TOKİ mahallelerine doğalgaz götürüldüğünü belirterek, "Orada bulunan tüm vatandaşlarımızı doğalgazın konforundan faydalandırarak, çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlayacak duruma gelmesini, hem de rahat ve ucuz bir şekilde kullanacağını söylemiştik. Söz konusu mahallelerin doğalgaz arzını sağladık. Orda mevcut bulunan yaklaşık bin 200 abone potansiyelinden yaklaşık 500 kişi sistemimize dahil olmuş durumda. Bununla beraber yeni gelişen kapalı cezaevimizin gaz kullanma talebi de, o bölgedeki Bağbaşı Mahallesi'ni de yatırım programına dahil ettik. Oradaki vatandaşlarımızın da doğalgaz kullanımı için yatırımlarımızı tamamlamış bulunmaktayız. En son çalışmalarımızda Kervansaray Mahallesi'nde birkaç işimiz var. Bazı sokaklara doğalgaz döşenmesi devam ediyor. Şu an hali hazırda Kırşehir'de ulaşmış olduğumuz abone sayımız 29 bin, bu abonenin de ben doğalgaz kullanmak istiyorum diyen ve kullananlarının sayısı da 25 bindir” dedi.

Geçen seneye göre gaz kullanan abone sayılarından da artış olduğunu ifade eden Bektaş, "Doğalgaz kullanan abone sayısı her sene artıyor. Geçen sene bu rakam 22 bin iken şimdi 25 bin. Fakat, tüketim miktarı olarak bir düşme söz konusu. Bizim geçen sene yıl bazına bakıldığında 22 bin abone ile 18 milyon metreküp kullanılırken, bu sene 25 bin abone ile 17 milyon metreküpe düştük. Bunda geçen yıl ocak ve şubat aylarında yapılan zamların büyük etkisi var. Bizim gibi küçük ve orta ölçekli illerdeki vatandaşlarımızın, tüm doğalgaz tüketimleri konut ısıtması olduğu için direk maddi gelirlerine hitap ettiğinden büyük oranda düşüş olabiliyor. Şimdi gündem de olan doğalgaz zammı ile de vatandaşlarımız doğalgaz kullanmaktan çekiniyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ve gaz kullanıcılarının dikkat etmesi gereken hususlar hakkında da bilgiler veren Bektaş, "Doğalgaz kullanımına ilk geçecek olan vatandaşlarımız, tesisatlarını mutlaka bizim yetki vermiş olduğumuz tesisatçılara yaptırsınlar. Bunun hukuki sorunluğu var. Bu tür sıkıntılarla karşılaşılmaması için abonelerimiz yetkili firmalara müracaat etmesi gerekiyor. Tesisatlarını onlara yaptırmaları gerekiyor. Kışında ekonomik gaz kullanmak için bilhassa sistemlerini, kombilerini, cihazların ve ısıtma sistemlerinin bakımını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Düzenli bakım yaptırdıkları takdirde sistemin sağlıklı çalışmasını temin ettiği gibi kışın optimum noktada iyi bir ısınma sağlayabileceklerini söyleyebiliriz. Bir başka önemli konuda doğalgaz kullanımında ısı kaybına dikkat etmektir. Kışın özellikle radyatörlerin önlerinde koltuk, kanepe ya da sandalye gibi şeyler varsa mutlaka uzaklaştırmak gerekiyor. Kışın gündüz perdeler açık geceleri kapalı olmalı ki güneş ışının içeriye girmesine müsaade edilmeli. Tüm sistemin düzeli çalışmasını sağlamalıdır. Birde ufak bir maliyetle radyatörlerin arkasına izopan dediğimiz izolasyon için plakalar koyarsak duvarı ısıtmak yerine ev içerisindeki havayı ısıtarak daha ekonomik ve konforlu şeklide olur” dedi.

Doğalgazın normalde kokusuz bir gaz olduğu da hatırlatan Bektaş, "Doğalgazın içerisine ana merkezimizden koku enjekte ederek, herhangi bir kaçak olduğunda vatandaşlarımızın hissetmesi için yapıyoruz. Vatandaşlarımız bunu apartmanda, havalandırma boşluğunda evinde bu kokuyu hissettikleri anda bizim acil müdahale ekibimizi çağırmalarını istiyoruz. Alo 186 telefonunu arayarak ekibin 5 veya 10 dakikada olay yerine gelerek gerekli inceleme ve önlemleri alarak vatandaşlarımız güvenliğini sağlamış bulunuyor. Vatandaşlarımızın da buna dikkat etmesi istiyoruz" şeklinde konuştu.

KIRŞEHİR'DE 25 BİN KİŞİ DOĞALGAZ KULLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 13:57:02
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 14:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan Uslu IP: 95.173.8.xxx Tarih : 11.11.2009 23:19:14

Hikaye okuyorsunuz. 25 bin insanı mahvettiniz. Şöyle temiz böyle temiz, tasarruf diye milleti abone yapıp milyarlarca lira fatura gönderiyorsunuz. Oldu olacak birde 'battaneyle oturun.üzerinizi sıkı giyinin.evde montla gezin.doğalgaz peteklerinin üzerine oturun.koltukları evin ortasına koyun ' deseydiniz tam olurdu. Hakkımızı helal etmiyoruz.