2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir'de düğün sezonu kapandı

Kırşehir'de gurbetçi ailelerin yurt dışına dönüşe geçmeleriyle birlikte düğün sezonu da kapandı.

Yurt dışında yaşayan ailelerin izinlerini Temmuz ve Ağustos aylarında Kırşehir'de kullanmaları ile birlikte artan düğünler, gurbetçilerin tekrar yurt dışına dönüşleri ile sona erdi.

Düğün sezonunun kapanması ile birlikte geçimini düğünlerde davul-zurna çalarak sağlayan müzik ustaları da rahat bir nefes alırken, düğün sayısının geçen yıllara oranla bu yıl daha fazla olması müzik ustalarını sevindirdi. Her düğünde yaklaşık bin 200 YTL para kazanan müzik ustaları arasında Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Neşet Ertaş'ın da akrabaları bulunurken, düğün sezonunun kapanması ile ustaların çalışmak üzere İzmir'e göç edecekleri öğrenildi.

Müzik ustalarının düğünlerde kazandıkları parayla hem geçimlerini sağlayacakları hem de davul ve zurnalarına bakım yaptıracakları bildirilirken, Kervansaray Davul-Zurna Ekibi’nde davul ustası olarak yerini alan Erhan Kara, "Geçen yıla oranla düğünler daha bereketli geçti. Gurbetçilerimizin tekrar yurt dışına dönmeleri ile birlikte düğün sezonu kapandı. Bu yıl düğünlerin yanı sıra gerek Belediye Başkanı Sayın Halim Çakır'ın gerekse Valimiz Sayın Lütfullah Bilgin'in bize verdiği destekle birçok festival ve şölene katılarak hem kültürümüzü tanıttık hem de rızkımızı kazandık. Valimize ve Belediye Başkanımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz " dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?