1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kırşehir'de her yıl 2.5 milyon ağaç fidanı dikiliyor

Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde, son bir yılda 3 milyon fidan dikildiği bildirildi.
Konu ile ilgili bilgiler veren Çevre ve Orman İl Müdürü Reşat Karaca, il sınırları içerisinde son bir yılda toplam 3 milyon fidan dikildiğini söyledi. Reşat Karaca, "Kırşehir’de her yıl en az 2.5 milyon adet fidan dikimi gerçekleşiyor. Ancak, biz bu sayıyı her yıl daha da artırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede, son 1 yıl içerisinde 3 milyon adet fidan dikimi gerçekleşti. Ancak, özellikle bazı vatandaşlarımızın anız yakmaları nedeniyle, birçok orman sahamız zarar gördü ve görmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızın anız yakmamalarını istiyoruz. Çünkü bu uygulama Kırşehir’e ve dolayısıyla ülkemize zarar veriyor. Müdürlük olarak ağaçlandırma çalışmalarımıza Kırşehir’in Demirli, Çağırkan ve Özbağ Beldelerinde devam ediyoruz. Buralara en az 2.5 milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz. Beldelerde yapılacak fidan dikme projelerinin büyük kısmı biterken, kalan bölümünün ihaleleri de yakın zamanda tamamlanacak. Demirli Beldesi’nde fidan dikim çalışmalarına başladık ve çalışmalarımız Nisan 2005 yılında tamamlanacak" dedi.
Öte yandan, Çevre ve Orman İl Müdürü Karaca, Kırşehir’in hava kirliliği bakımından Türkiye’de il bazında ilk 25’in arasında olduğunu ve gerekli önlemleri Kırşehir Belediyesi ile birlikte alacaklarını belirterek, "Kırşehir Belediyesi, Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Kömürcüler Derneği’yle ortak çalışma başlatacağız. Standartlara uygun olmayan ve halkımızın sağlığını tehlikeye sokan kaçak kömürü kesinlikle Kırşehir’e sokmayacağız. Bu konuda gerekli tedbirleri alıyoruz. Kaçak kömürle mücadelede halkımızın bize destek vermesini ve kükürt oranı düşük, kalorisi yüksek kömür satın alarak, yakmalarını istiyoruz. Halkımızın sağlığı için Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı kararla torbalı kömürlerin kullanılması daha uygun görülmüş olup, dökme kömür tavsiye edilmemektedir. Kaçak kömürle mücadelede Kırşehir Belediyesi’nin büyük desteklerini görmekteyiz. Halkımızın daha temiz hava solumaları için bizlerden destekleri esirgemeyen Belediye Başkanı Halim Çakır’a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kırşehir
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 14:29:41
Güncelleme :22 Ekim 2004 Cuma 10:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?