2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir'de içme suyu sıkıntısı başgösterdi!

Kırşehir Belediyesi tarafından yakın geçmişte yapılan açıklamalarda, şehirde su sıkıntısı olmayacağı ve ayrıca su fiyatlarında yarı yarıya indirim yapılırken şimdi de kuraklık ve yağışların yeterli olmaması nedeniyle su rezervinin yüzde 40 oranında düşmesi Belediye'yi telaşlandırmaya başladı.

Sıcakların artması ve yağışların azalması nedeniyle şehir suyunun azalmasına sebep olduğu açıklamasında bulunan Kırşehir Belediyesi, halka çağrıda bulunarak suları ısraf etmemeleri ve bahçe sulamamaları konusunda uyardı.

Kırşehir Belediyesi üst düzey yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Mevsimlerin son birkaç yıldır sıcak ve kurak geçmesi su rezervinin yüzde 40 oranında azalmasına sebep oldu. Meteoroloji yetkililerinin verdikleri bilgilere göre kuraklığın önümüzdeki senelerde de devam edeceği söyleniyor. Bu durumda yeni su rezevleri bulmamız gerekiyor. Şu anda bazı kuyularda su seviyesi iyice düştüğünden motorlar su çekememektedir.  Su fiayatlarında yaptığımız yarı yarıya indirim su kulanımını  artırmıştır. Kaçaklarla da mücadeleye devam ediyoruz.  Halkımızdan ricamız şehir suyunu sulamada kullanmamaları ve ısrafa meydan vermemeleridir. " dendi.

M. Duran SÖNMEZ
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2004 Perşembe 12:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?