7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir'de ilginç sözler!

BÜLENT ARINÇ KIRŞEHİR'DE

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, "Kahvenin hatırı için hayır oyu isterseniz, millet size bir yeri ile güler" dedi.

Bülent Arınç, Kırşehir'de ilk olarak bir yerel TV'de açık oturuma katılarak gündemi değerlendirdi. Daha sonra Şahmeran Kafe'de Kırşehirli Ahi İşadamlı Derneği'nin (KAHİAD) düzenlediği "Ülkemizin Kalkınmasında Demokrasinin Yeri" adlı konferansa katıldı. Konferansta, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir İl Teşkilatı Başkanı Muzaffer Arslan ile çok sayıda vatandaş ve KAHİAD üyeleri yer aldı.

Konferansta konuşan Bülent Arınç, "Bu anayasa kul yapısıdır, Allah yapısı değil. Yanlışsa düzeltilir, yeterli değilse genişletilir. Anayasanın değiştirilmeyecek sadece birkaç maddesi vardır. Bu değişikliği neden AK Parti hükümeti yaptığı zaman dağlar tepeler hayır diye bağırıyor. İnsanın en büyük vasfı, akıl sahibi olmasıdır. Bir karar verilecek; neden evet veya hayır denilmesi gerektiği bilmen lazım. Kafasına çekiçle vurur gibi illa evet veya hayır demek insana da yakışmaz, siyasetçiye de yakışmaz vatandaşa da yakışmaz" diye konuştu.

Anayasa değişikliğindeki maddelerin içeriğine giren Arınç, özel hayatların deşifre edilmesi hakkında, "Fişleyenlerin Allah cezasını versin. Ama bu Türkiye'nin bir gerçeği. Ya telefonları usulsüz dinliyorlar, yada özel adamlar gönderip 'bak bakalım şu savcı evinde hangi televizyonu izliyor. Savcının başı açık mı, kapalı mı, hangi radyoyu dinliyor, evine hangi gazete geliyor' diyorlar. Ne olacak bunları öğrendin de? Tabi bunlardan kurtulmanın yollarını bulacaklar. Plan yapacaklar. Onlar yobaz ve tehlikeli değil mi" dedi.

50 yıldır, darbecilerin oluşturduğu anayasa ile yönetildiklerini ve bu yüzden değişikliğe gidildiğini kaydeden Arınç, "Toplu değişiklik yüzünden kapatma davası açıldı ve biz de mecbur kaldık parça parça değiştirmeye. Milletin kafasını karıştırmak için namuslu insanlara şerefsizce ve alçakça saldırmanın bizim kitabımızda yeri yok" şeklinde konuştu. Arınç şöyle devam etti:

"Millet bunları bilemezmiş gibi 'hayırda hayır vardır' diyerek veya 'kahverengi kahvenin rengidir, kahvenin kırk yıl hatırı vardır, siz de kahverengine oyunuzu mühür basın, bizim hatırımızı kırmayın'. Bunlarla evet veya hayır halk oylamanızı yaparsanız. Valla millet size bir yeri ile güler. Yapmayın bu kadar basit değil."

Anayasanın "sebze hali" olmadığını söyleyen Arınç, "Malatya'ya gidiyor, 'kayısı bunun neresinde', Ordu'ya gidiyor, 'bunda fındık yok' diyorsun, Allah'tan kork, bu anayasadır. Sebze hali değildir. Akılını başına al yahu" dedi.

Şemdinli davasını hazırlayan Kırşehirli Ferhat Sarıkaya'ya da değinen Arınç, "Yaptığı iş çok onurlu bir iştir. Takdir ediyorum. Bundan sonrada HSYK'dan Ferhat Sarıkayalar ihraç edilemeyecek" diye konuştu.

Konferansın ardından Arınç, iftar için Özel Kılıçarlan İlköğretim Okulu'na gitti. Daqha sonra Kaman ilçesine hareket eden Arınç, burada da vatandaşlara seslenecek.

BÜLENT ARINÇ KIRŞEHİR'DE
BÜLENT ARINÇ KIRŞEHİR'DE
BÜLENT ARINÇ KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 22:00:03
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 22:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?