1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kırşehir'de korkutan yangın

Kırşehir Eski Sanayi Sitesi’nde Abdullah Boyacı’ya ait ’Cihan Mobilya Fabrikası’nda dün akşam saat 22.45 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İlk olarak Kırşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangının büyümesi üzerine, Mucur, Kaman, Akpınar, Çiçekdağı ilçeleri ile Kırşehir Şeker Fabrikası ve Petlas Lastik Fabrikası’na ait itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Yaklaşık 10 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın kontrol altına alınamayınca Kayseri Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Olay yerine gelen Belediye Başkanı Halim Çakır, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, itfaiye ekipleriyle birlikte söndürme çalışmalarına katılarak, tiner dolu kutuları ellerinde taşıyarak dışarı çıkarttı.

Vali Selahattin Hatipoğlu, Jandarma Albay Zafer Cengiz, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz’ın da yer aldığı ve yaklaşık 4 saat süren söndürme çalışmalarının ardından yangın güçlükle kontrol altına alındı. Olayda fabrika tamamen yandı.

Vali Hatipoğlu, konuyla ilgili olarak, "Yangının çıkış sebebi henüz bilinmemektedir. Ancak arkadaşlarımız bu konuda gerekli çalışmayı titiz bir şekilde yapacak. Yangının hemen ardından müdahalede gecikmeyen Kırşehir Belediyesi ile çevre ilçelerimizin belediye itfaiye ekiplerine teşekkür ediyorum. Yangında zararın yaklaşık olarak 300 milyar lira olduğunu tahmin ediyoruz. Fabrika sahibinin acısını paylaşıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Çakır da, yangında maddi zarara uğrayan Abdullah Boyacı’ya Kırşehir halkının sahip çıkacağını ifade ederek, "Yangın saat 22.40 sıralarında başladı ve yaklaşık 4 saat sürdü. Ekiplerimiz anında müdahale etti, ancak kereste dolu fabrikada çıkan yangını kontrol altına almak bir hayli güç oldu. Buna rağmen çevrede bulunan fabrikalara sıçramadan yangını kısa sürede söndürdük. Yangına müdahalede bizlere yardımcı olan Mucur, Çiçekdağı, Kaman, Akpınar ilçelerine ait itfaiye ekipleri ile Şeker Fabrikası, Petlas A.Ş., Özbağ Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ahilik kutlamalarına kısa bir süre kala meydana gelen bu yangın bizleri son derece üzmüştür. Ama Kırşehir esnafının Ahiliğe yakışır bir şekilde, maddi zarar gören Abdullah Boyacı kardeşimize yardım edeceğini tahmin ediyor ve halkımızı bu kardeşimize destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

KIRŞEHİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 12:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?