7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir'de OKS sevinci

Kırşehir'in 2007 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) iller arasında 2. sırada yer alması büyük sevinç yarattı.


Kırşehir'in OKS'de sağladığı başarı ile ilgili bir açıklama yapan Vali Lütfullah Bilgin, son yıllarda yapılan OKS sınavlarında güzel başarılar elde eden Kırşehirli öğrencilerin, 2007 OKS'de de büyük başarı elde ettiğini ve bu durumun takdire şayan olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz, başarılarını bir adım daha ileri götürerek Türkçe-Matematik puanında 263.423 puan ortalaması ile ülkemiz genelinde 2. sırada, Matematik-Fen puanında ise 257.836 puan ortalaması ile 4. sırada yer almışlardır. Bu başarıdan dolayı geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi ve ailelerini kutluyorum" şeklinde konuştu.


İl merkezinde 12 okulda yapılan sınavlarda Kırşehirli öğrencilerin resmi ve özel Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Anadolu Teknik Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Sağlık Meslek Liseleri, Polis Koleji gibi okullara girmek için çaba harcadıklarını kaydeden Vali Bilgin, "Felsefeleriyle Anadolu'yu aydınlatan Ahi Evran, Yunus Emre, Aşıkpaşa ve Cacabey gibi fikir insanlarından kendisine intikal eden kültür birikiminin sahibi olan Kırşehirliler, her dönemde ilim ve irfana büyük önem vermişlerdir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz'ün planlı çalışması ile öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin en güzel örneğinin sergilendiği ilimizde, öğrencilerimiz sorumluluk duygusu ile kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmişler ve geçen yıllarda sağlanan başarıyı bir adım daha ileri götürerek Kırşehir'i ülkemiz genelinde en başarılı 2. il seviyesine çıkarmışlardır. Sağlanan bu başarıya rağmen şehrin yöneticileri olarak eğitim hizmetleri hala gündemimizin 1. sırasını oluşturmaktadır. Sağlanan başarıların daimi hale gelmesi ve eğitimin kalitesini yükseltmek için yeni okul ve derslik yapımı çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ÖSS'de de öğrencilerimizin aynı başarıyı sağlayacaklarına inanarak, OKS'de başarılı olan tüm öğrencilerimizi, ailelerini ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim" açıklamasını yaptı.


AK Parti Kırşehir milletvekili Mikail Arslan da, Kırşehir'in eğitim ve öğretimdeki kalitesinin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Öğrencilerimize, öğretmenlerine ve kıymetli ailelerine bu onuru ve gururu bize yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. İnşallah ÖSS'de de aynı başarıyı elde edecek ve Türkiye'de başarıya verilen adın Kırşehir olduğunu herkese göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Halim Çakır ise, Kırşehir'den yeni nesil Ahilerin, Aşıkpaşaların çıkacağını kaydederek, "Evlatlarımızla gurur duyuyorum. Onları yetiştiren öğretmenlerimize ve ailelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnşallah ÖSS'de de aynı başarıyı alacak ve Kırşehirimiz'in adını duyuracağız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 15:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaya IP: 84.59.134.xxx Tarih : 21.07.2007 23:32:34
sizinle gurur duyoruz almanyadan kaya aylesi