2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir'de ÖSS alarmı!

Kırşehir'de bulunan tüm resmi kurumlar, 15 Haziran 2008 Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesinde, alarma geçirildi.

Kırşehir'in son 10 yıldır ÖSS'de gösterdiği başarının bu yıl da devam etmesi için valilik, belediye ve diğer kurumlar, sınavın yapılacağı 15 Haziran Pazar gününe yoğunlaştı. Sınava girecek öğrencilerin sınavdan bir gün önce ve sınav gününde moral ve motivasyonunu bozmamak için tedbirlerin artırılmasını sağlayan Vali M. Lütfullah Bilgin, sınavın yapılacağı 26 okulda ve okul çevresinde güvenlik tedbirlerini arttırdı.

Sınavın yapılacağı okulların bulunduğu güzergahların trafiğe kapatılacağını ve gürültü kirliliğinin önüne geçeceklerini kaydeden Vali Bilgin, "Öğrencilerimiz için bir dönüm noktası olan Öğrenci Seçme Sınavı'na katılan gençlerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılacak sınavlarda büyük başarılar elde edeceğine inancım tamdır" dedi.

Sınavların huzur ortamında gerçekleşmesi için her türlü tedbirin alındığını söyleyen Vali Bilgin, il merkezindeki 26 okulda yapılacak sınavlarda öğrencilerin, üniversiteye girmek için yaptıkları azimli çalışmalarının sonucunu ortaya koyacaklarını belirtti.

Bilgin, “Fikirleriyle Anadolu'yu aydınlatan Ahi Evran, Yunus Emre, Aşıkpaşa ve Cacabey gibi alp-erenlerden kendilerine intikal eden zengin bir kültür ve bilgi birikiminin sahibi olan Kırşehirliler, her dönemde ilim ve irfana büyük önem vermişler. Çocuklarının eğitimi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır. Bunun sonucu olarak birçok Kırşehirli hemşerimiz, bugün kamu ve özel sektörde başarı ile görev yapmaktadır. Milli eğitim teşkilatımızın planlı çalışmaları, öğretmenlerimiz ve velilerimizin özverileri ile sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum " dedi.

Vali Bilgin, ilin yöneticileri olarak eğitim seviyesini arttırmak için çalışmalarda bulundukların gibi sınava girecek öğrencilerin motivasyonlarını olumsuz yönde etkileyecek gürültü kirliliğini önlemek amacıyla da bazı tedbirler alındığını söyledi. Vali Bilgin, "Bu önlemler kapsamında, 14 Haziran 2008 Cumartesi günü açık alanda yapılacak düğünlerde ve etkinliklerde müzik yayınının en geç saat 22.00'de kesilmesi kararlaştırılmıştır. Yine sınav günü olan 15 Haziran 2008 tarihinde ise 09.00-13.00 saatleri arasında sınav yapılacak okulların bulunduğu caddelerde trafik akışı ve iş makinelerinin çalışmalarına sınırlamalar getirilmiştir. Alınan bu kararlara uyulması, öğrencilerimizin başarılarını olumlu yönde etkileyecektir. Eğitimin önemini kavrayan tüm Kırşehirlilerin bu kurallara eksiksiz olarak uyacaklarına inanıyorum " dedi.

' BELEDİYE DÜĞÜNLERE İZİN VERMEYECEK '

Belediye Başkanı Halim Çakır, sınava girecek öğrencilerin huzurlu bir sınav geçirmeleri için gürültü kirliliğini önlemek amacıyla düğünlere ve belediye anonslarına izin vermeyeceklerini söyledi.

Çakır, "Çocuklarımızın geleceği bizim için son derece önemli. Sınav süresince belediye çalışmaları duracak ve anons sistemi kullanılmayacak. Sokak düğünlerine izin verilmeyecek. Vatandaşlarımız yollara düğün çadırı açıyor. Bunlara asla izin verilmeyecek. Seyyar satıcılar, zabıtalarca şehre sokulmayacak. Her türlü tedbiri aldık ve uygulamaya sokacağız " dedi.

ÖSS öncesinde öğrencilere başarı dileklerinde bulunan AK Parti Kırşehir milletvekili Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Kırşehir'in her yıl olduğu gibi bu yılda ÖSS şampiyonu olacağını belirterek, sınava girecek öğrencilere güvendiklerini ve güvenlerinin boşa çıkmayacağına inançlarının tam olduğunu söylediler.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?