2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir'de PTT kara geçti

Kırşehir Posta Telefon ve Telgraf (PTT) Başmüdürlüğü'nün uyguladığı PTT Bant projesi ile PTT'nin kara geçtiği bildirildi.

Kırşehir PTT Başmüdürlüğü olarak 14 merkezden hizmet verdiklerini söyleyen PTT Başmüdürü Halit Ulaş, "PTT Başmüdürlüğü olarak 4 merkez müdürlüğü ve 10 şubeden müteşekkil 14 merkezden hizmet vermekteyiz. İl bazında 109 personelle hizmetimizi sürdürüyoruz. Kırşehir PTT Başmüdürlüğü bünyesinde vatandaşlarımıza 2 kategoride hizmet sunarken, bunlardan birisi klasik posta hizmeti olup, diğeri ise parasal posta hizmetidir. Klasik posta hizmetlerinde kayıtlı kayıtsız mektuplar, APS'ler, tebrikler, koliler, küçük paketler ve posta kartları taşımaktayız. Kabul edilen postalar aynı gün teslim edilmekte. Kırşehir'e gelen postaların tamamını ilçelere sevk edilmesi gerekenleri ilçelere, merkezde sevk edilmesi gerekenleri de merkezdeki varış yerlerine kısıtlı imkanlarımıza rağmen zamanında teslim etmekteyiz" dedi.

Fiziki imkanların değiştirilmesi ve PTTBANK Projesi ile kar eden bir kuruluş haline geldiklerini vurgulayan Başmüdür Halit Ulaş, "Son birkaç yıl içerisinde önce fiziki mekanlarımızı yeniledik. PTTBANK projesini devreye soktuk. Tüm iş yerlerimiz PTTBANK projesi konseptinde dizayn edilmiştir. Kaman ilçesinde de PTTBANK kuracak ve dizaynını yenileyeceğiz. Yıl sonuna kadar Mucur ve Çiçekdağı'nda da aynı çalışmayı yapacağız" dedi.
Fiziki mekanların yenilenmesinin yanında gişe sayılarını da artırdıklarını söyleyen Ulaş, "Motorize ekiplerimizi güçlendirdik. 15 adet motosiklet, 3 adet idare malı araç ve 5 adet kiralık araçla motorize olarak gerek şehir içi dağıtımı gerekse şehir dışı dağıtımı gerçekleştirmekteyiz. Gişe sayılarının artırılması ile müşteri potansiyelimiz arttı. Geçen yıla oranla yüzde 40 gelirimiz fazla oldu" dedi.

Ulaş, gişe sayısındaki artışla birlikte işlem sayılarının da arttığını kaydederek, gün içerisinde yaklaşık 3 bin işlem gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 10:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?