1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kırşehir'de Su Hizmetleri Birliği kuruldu

Kırşehir ve ilçelerinde yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla Kırşehir, Kaman, Mucur ve Özbağ Belediyeleri bir araya gelerek "Kırşehir Belediyeleri Su Hizmet Birliği" oluşturuldu. Bazı ilçe ve beldelerde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla Kırşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Su Hizmet Birliği Meclisi’nin ilk toplantısı da gerçekleşti.

Kurucu Başkan Halim Çakır başkanlığında belediye binasında gerçekleşen toplantıya Kaman Belediye Başkanı Turgut Aslan ile Mucur ve Özbağ Belediyeleri’nin yetkilileri katılırken, toplantıda ilk olarak birliğin organlarının belirlenmesi için seçim yapıldı.

Kırşehir Belediyesi, Kaman Belediyesi, Mucur Belediyesi ve Özbağ Belde Belediyesi’nin biraraya gelerek oluşturduğu "Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği" olağan birlik toplantısında, başkanlığa Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır seçilirken 1. Başkan Vekilliği’ne Kaman Belediye Başkanı Turgut Aslan, Katip üyeliklere Kırşehir Belediye Meclis üyesi Hasan Yavuz ile Özbağ Belediyesi Meclis Üyesi H.İbrahim Altuntaş seçildi. Birlik Encümen üyeliklerine Kaman Belediye Başkanı Turgut Aslan, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Özbağ Belediye Başkanı Ali Ekici ve Kırşehir Belediye Meclis üyesi Hasan Kırışık getirildi.

Birliğin kuruluş amacı hakkında bilgiler veren Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, "Su problemini çözmek için bazı girişimlerde bulunduk. Öncelikle DSİ ve MTA’dan yetkililerle görüştük. DSİ yetkilileri, kanun gereği 100 bin nüfusun oluşması gerektiğini bildirdiler. Biz de Kırşehir, Mucur, Kaman ve Özbağ Belediyeleri ile bir araya gelerek bu birliği kurduk." şeklinde konuştu.





Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 19:39:53
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 20:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?