7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir'de yatırımlar takip altında

Kırşehir'de devam eden devlet yatırımları Vali M. Lütfullah Bilgin ve AK Parti Kırşehir milletvekilleri tarafından yakın takibe alındı.

Sabah saatlerinde yatırım alanlarında incelemelerde bulunan Vali M. Lütfullah Bilgin, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan ile AK Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, devam eden inşaat çalışmalarını yakın takibe aldı. İlk ziyaretlerini Kırşehir-Ankara devlet karayolunun 20. kilometresinde bulunan Tarım Açık Cezaevi İnşaatı alanına gerçekleştiren Vali Bilgin ve beraberindekiler, burada yapılan çalışmalarla ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol'dan bilgi aldı. İncelemeler sırasında yatırımlarla ilgili bilgi veren Vali Bilgin, devlet yatırımlarının daha hızlı ve düzenli bir şekilde tamamlanması için gayret gösterdiklerini belirterek, "Yatırımların devam etmesi ve hızlı bir şekilde tamamlanması için merkezi yönetimden ödeneklerin miktarı ve zamanında gönderilmesi çok önemli. İl Özel İdaresi imkanları ile neler yapıldığını görüyoruz. İlgili müdürlerimizle karşılıklı konuşarak takip edilmesi gereken konuları değerlendiriyoruz. Hem hizmetlerin çoğalmasında hem de süratli
bir şekilde devam etmesinde inceleme gezilerimizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

Vali Bilgin, Tarım Açık Cezaevi'nin tamamlanması ile birlikte mahkumların çeşitli mesleklerde usta olacağını belirterek, "Daha önce şehir içinde bulunan cezaevi buraya taşınacak. Burada mahkumlar cezaevi ve ıslah evine uygun bir şekilde çeşitli meslekleri edinme, zamanlarını daha doğru şekilde değerlendirme imkanı bulacak. İnşaat büyük bir titizlikle ve hızla devam ediyor. İnşallah daha güzel hizmetler yapılacak" diye konuştu.Yatırımlarla ilgili bir diğer açıklama AK Parti Kırşehir milletvekili Mikail Arslan'dan geldi. Kırşehir merkezdeki cezaevinin kaldırılmasının hem şehir hem de bu bölgede yaşayan halk tarafından önemli olduğunu kaydeden Arslan, "Merkezdeki cezaevinin şehir dışına taşınması bizleri oldukça mutlu etti. Gerçekten gerekli bir çalışmaydı. Devlet karayolu ağı kenarında çalışmalar başarıyla devam ediyor. Uzun vadede Kırşehir'in sorunu çözülecek. Tarım Açık Cezaevi, Türkiye'de bulunan önemli cezaevlerinden birisi olacak.Tabii açık cezaevi olmasından dolayı mahkumların rehabilite edilmesi, meslek edinmesi ve tahliye olduktan sonra hayat şartlarına uyum sağlaması kolaylaştırılmış oluyor" dedi.

Şehir merkezinde bulunan yarı açık cezaevinin taşınması ile mevcut yerine adliye sarayı yapılacağını vurgulayan Arslan, "Adliye Sarayı Projesi, anıt eser niteliğinde olacak. Mevcut adliye sarayını da rektörlük, belediye hizmet binası ya da okul binası yapabiliriz. Bu bina da mutlaka değerlendirilecek. Projede emeği geçen Adalet Bakanımız Cemil Çiçek'e, Daire Başkanı Haydar Çiftçi'ye ve genel müdürlerimize teşekkür ediyoruz" dedi. Milletvekili Abdullah Çalışkan, yatırımların zamanında tamamlanıp hizmete girmesi için gerekli takibi yapacaklarını belirterek, "Valimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte Kırşehir'de inşaatı devam eden projelerimizi yerinde inceledik. 20 ayrı proje üzerinde inceleme yaptık. İnşallah bundan sonra da milletvekillerimizle birlikte tüm projelerin takipçisi olacak ve en kısa zamanda tamamlanması için çalışacağız. Projelerimiz zamanında bitecek ve Kırşehir daha kalkınmış bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek" açıklamasını yaptı.

İnşaatı devam eden Tarım Açık Cezaevi ile ilgili bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, inşaatın tamamlanıp cezaevinin hizmete girmesi ile birlikte fabrika gibi çalışacaklarını söyleyerek, "Burada 240 kişiye hizmet verecek bir cezaevi inşaatını sürdürüyoruz. Yapılan inşaat öncelikle kalite olarak Türkiye'deki emsallerine göre ayrı bir konumda. Gerçekleşme oranı olarak da oldukça öndeyiz. Açık cezaevinin inşaatı tamamlandıktan sonra şehir merkezinde bulunan yarı açık cezaevini buraya taşıyacağız" dedi. 150 mahkumun Tarım Açık Cezaevi'nde barınacağını kaydeden Erol, "550 dönümlük bir tarım arazisi içerisinde kurulu bulunan cezaevinde öncelikli olarak atölyelerimiz olacak. Marangoz, demir doğrama, mermer ve fırın atölyemiz hazırlanıyor. Zaten bu faaliyetleri şu anda merkezdeki yerimizde yürütüyoruz. Özellikle marangoz atölyemizde Türkiye'deki hakim ve savcıların mobilya üretimini gerçekleştiriyoruz. Şu anda yaptığımız mobilyaları teslim ettik. Bir kısmı da devam ediyor" dedi.

Mahkumların bodur elma ve bodur kiraz yetiştireceğini ifade eden Başsavcı Erol, "Tarımsal faaliyetlerimiz de devam ediyor. Şu anda bodur elma ve bodur kiraz üretimi yapılıyor. Hem mahkumlar iş kazanıyor hem de Kırşehir halkına örnek teşkil ediyoruz. Zaman zaman bizim çalışmalarımızı görüp örnek alan çiftçilerimiz var. Sadece mahkumlarımızı çalıştırarak onların gücünden para kazanmayı hedeflemiyoruz. Asıl amacımız onların burada geçirdikleri süreyi kendilerine verimli hale getirmek. Çalıştırdığımız mahkumların sigorta primlerini
ödüyor ve günlük yevmiyelerini veriyoruz. İş müfettişleri tarafından çalışma atölyeleri denetleniyor. Mahkumlarımızı topluma ve kendilerine faydalı hale getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız artarak devam edecek" dedi.
T arım Açık Cezaevi'nde yapılan incelemelerin ardından Vali Bilgin ve milletvekilleri, sırasıyla Özbağ İlköğretim Okulu, Huzurevi, Sevgi Evleri, Öğrenci Yurtları, Eğitim Fakültesi, iş adamı Oğuz Altın tarafından yapımı devam eden kaplıca otel, Kayabaşı Anaokulu, Ağalar Konağı, Kesikköprü Kervansarayı, Polis Meslek Yüksekokulu, Hacıbey Konağı, Hayriye Kımçak ve Fatoş Çetin Anaokulu, Muzaffer Marşap İlköğretim Okulu, Aşıkpaşa Türbesi, 112 Acil Çağrı Merkezi, Bilim Sanat Merkezi, Kale Camii ve Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü inşaatlarında incelemelerde bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 16:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?