4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Kırşehir'den turizm atağı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül, Kırşehir’in zengin bir turizm alt yapısının olduğunu belirterek, turistik alanlarda acil düzenleme çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Kırşehir’in tarihi kültürel ve doğal yapısının çok zengin olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Gökgül, turizm için ise gerekli alt yapısının mevcut olduğunu söyledi.

Kırşehir’de turizmin canlandırılması için yapılması gerekenlerin ortaya konduğunu kaydeden Gökgül,” Kırşehir merkezi odak noktası alırsak, Seyfe sulak alanı kuş cenneti 25 kilometre, Karakurt Kaplıcası Şifahanesi 14 kilometre, Kesikköprü ve Kervansarayı 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu yerlerin tarihi ve doğal yapısı turizm için biçilmiş kaftan. Yapmamız gerekenleri ortaya çıkardık. Karakurt Kaplıcası ve Şifahanesi, Selçuklu zamanında yapılmış bir eser. Önemli bir kavşak noktasında yer alacak olan kaplıca ve şifahane de restorasyon çalışmalarına acilen başlamamız gerekiyor. Kesikköprü ve Kervansaray yol güzergahınında da düzenlemeler yapılması gerekiyor. İki kervansaray da tarihi ve kültürel açıdan turistlerin ilgisini çekecek güzelliktedir.Son olarak Seyfe Kuş Cenneti’nde düzenlemelerin yapılması gerekliliğini hatırlatan Gökgül,” Burası Ramsar sulak alanı olması itibariyle doğal yaşamın merkezi konumundadır. Karavan turizminin işlevini kaybettiği şu zamanlarda Seyfe'ye ulaşımı sağlayacak olan Yozgat- Kırşehir arasındaki 8 kilometrelik stabilize asfalt yol çalışmasını bekliyoruz. Alman turistlerin rağbet ettikleri Yozgat'taki günlük 40-50 civarındaki karavanı Kırşehir'e çekebilirsek her şey daha güzel olacak" dedi.

Üç konunun Kırşehir'in olmazsa olmazı olduğuna değinen Gökgül,” Tabi merkezde bulunan Cacabey Gökbilim Medresesi, Ahi Evran Külliyesi, Melikgazi, Aşıkpaşa, Fatma Hatun ve Kalender Baba Kümbetleri, bunların yanında yeraltı şehirlerimiz, Kaman’da bulunan Japon Bahçeci ve Çağırkan Kalehöyük ile Yassıhöyük kazı alanı ve Hirfanlı Baraj Gölü vardır. Hirfanlı Baraj Gölü hafta sonu turizminde Ankaralılar için Bolu Abant'a alternatif hizmet edebilecek durumdadır. Gelen turistler için bütün imkanlarımız seferber etmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 18:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?