7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir'e bir yatırım daha!

KIRŞEHİR'E YENİ VE STRATEJİK BİR YATIRIM DAHA GELİYOR

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan'dan Kırşehir'e yeni ve stratejik bir yatırım müjdesi daha geldi.

AK Parti Kırşehir Milletvekillerinin mücadeleleri siyasi çevrelerde, Kırşehir yeni eğitim yatırımları ile İç Anadolu'nun parlayan yeni yıldızı olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor şeklinde yorumlanırken, yeni yatırım müjdesi Kırşehirlileri sevindirdi.

İlk ve Ortaöğretim faaliyetlerinde bir marka olarak kabul edilen Kırşehir özellikle son 8 yıllık dönemde yeni eğitim yatırımlarıyla geleceğe daha güçlü adımlarla ilerliyor. Kırşehir genelinde bir yandan yeni eğitim yatırımları yapılırken diğer yandan var olan eğitim kurumları yeniden donatılıp modernize ediliyor. 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde faaliyete başlayan Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi, Polis Meslek Yüksek Okulu gibi önemli eğitim yatırımları ve öğrenci kapasitesini sürekli artıran Ahi Evran Üniversitesi ile Kırşehir eğitimdeki eksiklerini gidermiş ve tam bir eğitim üssü haline gelmiştir.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehir'e yapılacak yeni eğitim yatırımının bu kez TOKİ'den geleceğini belirterek,

"TOKİ Kırşehir'in Akçakent ilçesinde 1 adet 16 derslikli lise, Aşıkpaşa Güzel Sanatlar Lisesi, pansiyon, konser salonu, spor salonu yaptıracak" dedi.

Çalışkan, Eğitim kurumlarının altyapı ve çevre düzenlemesi yapım işinin açık ihale usulü ile ihale edileceği söyleyerek, İnşaat süresinin yer tesliminden itibaren 5 yüz 50 gün olarak planlandığını ve ihalenin 21 Ekim 2010 tarihinde Anakara yapılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 14:14:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 14:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?