1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kırşehir’e doğalgaz randevusu: 2005

Kırşehir’de doğalgaz şehir içi dağıtım şebekesi çalışmalarına bugün düzenlenen törenle sembolik olarak başlandı.

Kırıkkale ve Kırşehir doğalgaz şehiriçi dağıtım şebekesi yapım işi Ocak 2004 tarihinde ihale edilmiş ve ihaleyi KIR-GAZ (Kırıkkale-Kırşehir Doğalgaz Dağıtım Pazarlama ve Tic. A.Ş.) kazanmıştı.

Bugün Aşıkpaşa Mahallesi Öğretmenler Parkı yanında  yapılan törene Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Halim Çakır, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir ile Kır-Gaz firması Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu, İşletme Müdürü Mehmet Telci, Makine Mühendisi Berzan Bezek ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan çalışmalar ve şirket hakkında Kır-Gaz Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu, "Bugün ilk boru hattı montaj çalışmasını temsili olarak yapıyoruz. Ancak, genişletilmiş boru hattı montaj çalışması 2005 yılının Mart ve Nisan aylarında başlayacak.  Çalışmalarımız 2005 yılının Eylül yada en geç Ekim ayında tamamlanacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Kırgaz Genel Müdürü Aksakaloğlu'nun konuşmasının ardından Belediye Başkanı Halim Çakır söz alarak şunları söyledi:  " Halkımız, temiz, ucuz ve çevre dostu olan doğalgaza 2005 yılı içerisinde kavuşacaktır. Doğalgaz çalışmalarının şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." 

Törende konuşan Vali Selâhattin Hatipoğlu da; "08 Ocak 2004 tarihinde yapılan ihaleyi kazanan KIR-GAZ firması şimdiye kadar teknik çalışmalar yürütüyordu. Halkımız arasında Kırşehir’e doğalgazın gelip gelmeyeceği konusunda bazı endişelere kapılmışlardı. İşte bugün burada sembolikte olsa dağıtım hattı işini başlatıyoruz. Şirket yetkililerinden aldığım bilgilere göre bundan sonraki çalışmalar teknik olarak devam edecek ve asıl dağıtım şebekesi çalışmalarına ise 2005 yılı Mart-Nisan aylarında başlanacaktır. Doğalgazın kullanıma sunulması ilimiz Organize Sanayi Bölgesindeki yatırım talebini olumlu yönde etkileyecektir." dedi.
M.Duran Sönmez
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 16:31:11
Güncelleme :24 Aralık 2004 Cuma 10:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?