2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir'e hastane müjdesi!

Kırşehir'deki sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve profesyonel bir şekilde sunulabilmesi için 300 yataklı hastane yapılacağı bildirildi.

AK Parti Kırşehir milletvekili Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'ın çalışmaları sonuç verirken, 300 yataklı modern hastanenin daha önce Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün hizmet verdiği bölgeye yapılacağı kaydedildi.

Yapılacak hastane ile ilgili bilgiler veren milletvekili Mikail Arslan, 24 Kasım 2008'de ihalesi yapılacak olan hastanenin 2 yılda tamamlanacağını belirterek, "İlimizdeki hastalar artık çevre illerde sağlık sorunlarına çözüm aramayacak. Hastalar koğuş sisteminde değil oda sisteminde olacak. Her odada özel banyo ve tuvalet bulunacak. Yıllardır ilimizde yapılması düşünülen bazı projeler hayalden öteye gidemezken, 2002 yılından bu yana yapılan çalışmalar gösterdi ki artık hayal değil, gerçek var. İlimizin üniversiteye kavuşması, bütün ulaşım yollarımızın duble yollarla örülmesi, toplu konutlar, eğitim alanındaki büyük yatırımlar, Polis Meslek Yüksek Okulu, adliye sarayı bunların başında gelmektedir. Sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sözlerden biride ilimize 300 yataklı modern bir hastanenin yapılmasıydı. Bu sözde gerçekleşiyor. Kırşehir'deki sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve profesyonel bir şekilde sunulabilmesi vatandaşlarımızın çevre illerde sağlık sorunlarına çözüm aramaması ve daha güzel bir ortamda sağlık hizmeti alabilmesi için gerekli olan 300 yataklı hastanenin yapım hayata geçiriliyor" dedi.

Hedeflerinin vatandaşın huzur içinde sağlık hizmeti alması olduğunu vurgulayan milletvekili Abdullah Çalışkan ise, 300 yataklı, 65 bin metrekare üzerinde, çevre düzenlemesi, otoparkı ve parkı olan, banyolu ve tuvaletli, özel odaları bulunan bir hastane yapılacağını söyledi.

Çalışkan, "2002 yılına kıyasla ilimizdeki sağlık kurumlarında muayene edilen kişi sayısı 800 binden 1 milyon 300 bine çıktı. Bu rakamlar vatandaşımızın hastanelere, sağlık ocaklarına daha kolay ulaştığını ve hizmet almak için daha büyük bir arzu içinde olduğunu gösteriyor. Bununla beraber iş yükü de arttı. Kırşehir'in artan nüfus oranı ve ihtiyaçları nedeniyle ilimizin çok acil, modern bir devlet hastanesine ihtiyacı olduğunu tespit etmiştik. Bu konuda daha ileri yılları düşünerek ve Kırşehir'in nüfusunun artacağını hesap ederek yeni bir hastane oluşumu projesini hayata geçirmek için yaptığımız çalışmalar nihayet hayata geçme aşamasına gelmiştir. Bu konuda Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile uzun bir süre devam eden görüşmelerimiz sonucunda İl Özel İdaresi'nin bulunduğu arsa hastane yapılması için en uygun arsa olduğu fikrine varılmış ve Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ bu konuda her türlü desteği vermiştir. 24 Kasım 2008 tarihinde hastanemizin yapım işi ihaleye çıkacak ve yıllardır Kırşehir'de hayal gibi düşünülen bir proje daha gerçeğe dönüşecektir" dedi.

300 yataklı modern hastanenin yapılmasıyla birlikte ameliyathanelerin ve servislerin sayısı da artacağını kaydeden milletvekili Çalışkan, vatandaşların Ankara, Kayseri veya çevre illere giderek sağlık sorunlarına çözüm arama döneminin sona erdiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 11:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖMER DUMAN IP: 85.105.155.xxx Tarih : 23.09.2008 13:20:13

SAYIN VEKİLLER HASTANE İÇİN TEŞEKÜR EDERİM GECE GÜNDÜZ DURMADAN DEVAM EDİN KIRŞEHİRLİ SİZE KARNEVEREÇEK SAYGILARIMLA