2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir'e 'Neşet Ertaş Evi'

İşadamı Oğuz Altın tarafından Kırşehir'e 'Neşet Ertaş Evi' yapılacağı bildirildi.

Ak Bayır mevkiinde yaklaşık 300 dönüm arazi üzerine başlattığı Makissos Termal Otel inşaatına ek olarak, türkü ve bozlak kültürünü yaşatmak için 'Neşet Ertaş Evi' kuracağını söyleyen işadamı Oğuz Altın, gelecek nesillere bu kültürün aktarılması için gayret göstermeye mecbur olduklarını kaydetti.

Altın, ekonomik ve turizm yatırımlarının yanı sıra, kültür yatırımlarının da artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini belirterek, "Kırşehir'de son yıllarda ekonomi, sanayi ve turizm yönüyle önemli gelişmeler var. Kırşehir işadamları olarak Kırşehir'e termal otel yatırımı yapıyoruz. Ancak, adını yıllar boyu türkü ve bozlağıyla duyuran Kırşehir'imizin, kültürel yatırımlara da ihtiyacı var. Bu anlamda türkü ve bozlağın unutulmaz sesi ve duayeni adına 'Neşet Ertaş Evi' yaptırma kararı aldık. Bu kararda ortaklarımızdan işadamı Mehmet Malkoç, Ercan Malkoç ve Kadir Ardıç görüşleri alındı. Hepside destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Neşet Ertaş Evi'nde Kırşehir'in tarihi ve kültürel motiflerini içeren bilgi, belge, enstrüman ve eşyaların olacağını kaydeden Altın, otelle birlikte bu evinde faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 16:10:35
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 16:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?