2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir'e ödenek yağıyor

Ak Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan tarafından yapılan ortak açıklamada, Enerji Bakanlığı ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde yaptıkları çalışmalar sonucunda Kırşehir MEDAŞ'a 2 milyon 75 bin YTL ödenek çıkartıldığı kaydedildi.

MEDAŞ'ın Kırşehir'de yürüttüğü şehir merkezi ve ilçelerde şebeke yenileme çalışmalarında kullanılması için ayrılan 2007 yılı ödeneğinin, Enerji Bakanlığı tarafından 400 bin YTL iken Ak Partili Milletvekillerinin Enerji Bakanlığı ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü görüşme ve takip sonucunda, ilave olarak 1 milyon 675 bin YTL ödenek daha alınarak Kırşehir MEDAŞ hesabına aktarıldığı bildirildi.

Kırşehir'de alt yapı sorunun kalmaması için gayret gösterdiklerini söyleyen Milletvekili Abdullah Çalışkan, "MEDAŞ'ın 2007 yılı ödeneği 2 milyon 75 bin YTL' ye yükseldi. Halen devam eden Kırşehir şehir şebekesi yenileme çalışmaları ve ilçelerdeki yürütülen çalışmalar için 2008 yılı ödeneğinden yaklaşık 1 milyon 500 bin YTL'nin gönderilmesi planlanmaktadır. Aynı şekilde eski ve bakımsız olması sebebiyle sık sık arızaya sebebiyet veren ilçelerdeki mevcut şebeke hatlarında zamanla projelendirerek yenileme çalışmaları devam edecek" dedi.

Milletvekili Mikail Arslan da, Polis Meslek Yüksekokulunun çevre düzenlemesi ve peyzaj işi için 1 milyon 500 bin YTL ek ödenek çıkartıldığını vurgulayarak, "2004 yılında yatırım programına alınarak aynı yıl uygulama projeleri hazırlattırılan Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu inşaatının 17.08.2005 tarihinde ihalesi yapılarak 7 milyon 799 bin YTL ile ihale edilmişti. DPT Müsteşarlığından ve Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan bilgi ile 2009 yılında tamamlanması planlanan ve şu an yüzde 57 fiziki seviyesi bitmiş, 500 öğrenci kapasiteli Polis Meslek Yüksekokulu inşaatının proje kapsamında yer almayan çevre düzenleme ve bahçe duvarı işi için Emniyet Genel Müdürlüğü teklifi ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) 'nın onayı ile ilave 1 milyon 500 bin YTL ödenek daha aktarılması planlanmıştır" dedi.

Kırşehir-Kaman ve Kırşehir bölünmüş yollarının, Köy Hizmetleri yol ağından çıkartılarak Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bakım ve kontrolünde olan Karayolları çevre yolu ağları kapsamına alındığını kaydeden Arslan, projelerle ilgili daha detaylı bilgilerin yakın zamanda verileceğini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 18:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?