7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir'e Üsküp'ten kardeş şehir

KIRŞEHİR'E ÜSKÜP'TEN KARDEŞ ŞEHİR

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi makamında ziyaret ederek, Üsküp Saray Belediyesi'nin Kırşehir Belediyesi ile kardeş şehir olmak için mecliste aldığı kararla davet mektubunu iletti.

Makedonya ve Türk halkı arasında uzun yıllara dayanan dostluk ve dayanışmayı iki belediye arasında kardeş şehir anlaşması ile pekiştirmek istediklerini söyleyen Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, Üsküp Saray Belediye Başkanı'nın sözleriyle başlayan davet mektubunu Başkan Bahçeci'ye teslim etti.

Üsküp Saray Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan gurur duyacaklarını söyleyen Başkan Yaşar Bahçeci de, kardeş şehir protokolünü en kısa sürede imzalayacaklarını belirterek, "Saray Belediye Başkanımızın daveti bizleri onurlandırdı. Saray Belediyemizle kardeş şehir olma önerisi bizleri heyecanlandıran bir hareket. Üsküp ile geçmişten gelen ve günümüzde de devam eden tarihi ve kültürel açıdan pek çok ortak noktamız var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 14:22:02
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 14:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?