7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir'e yeni anaokulu

KIRŞEHİR'DE ANAOKULU AÇILIŞI

Kırşehir Lisesi bünyesinde bugün Anaokulu açılışı yapıldı.

Kırşehir Lisesi'nde, 4 derslik olarak hazırlanan Anaokulu yapılan törenle hizmete açıldı. Anaokulunda 40 öğrenci eğitime başlarken, bugün yapılan açılış törenine, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Belediye Başkanı Yardımcısı Veli Şahin, Okul Müdürü Mustafa Karadeniz, Anaokulu içerisinin donanımını üstlenen Ahi Güven şirketinin yetkilileri, çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı.

5-6 yaş arasındaki çocukların folklor gösterisi başlayan törende konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, 4 derslik olarak düzenledikleri Anaokulunun 1 sene içerisindeki 9. Anaokulu olduğunu söyleyerek, "7 tanesi merkez ilçe de olmak üzere 9 tene Anaokulu hizmete açtık fakat hala yüzde 100'ük kapasiteye kavuşamadık" dedi.

Kırşehir'de Anaokulu yapımına devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Ayrıksa, emeği geçen herkese teşekkür ederek, hayırlı olsun dileklerini sundu.

Ayrıksa'dan sonra söz alan Vali Erden'de, Eğitimin küçük yaşlarda başladığını vurgulayarak, "Bu tip yatırımlar geleceğimize yapılmış mükemmel bir hizmettir. Batı'da erken yaşta eğitime geçen ülkeler bundan çok daha fazla istifade ettiğini kanıtladılar. Devlet olarak bunu hedef haline getiren Türkiye, geleceğimiz olan çocuklara yatırım yapıyor" şeklinde konuştu.

Vali Erden, Ahi Güven şirketi yetkilisine Anaokuluna katkılarından dolayı plaket verdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile açılışı yapılan Anaokulunu gezen Vali Erden ve protokol üyelerine çocuklar tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

KIRŞEHİR'DE ANAOKULU AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 18:15:02
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 09:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?