7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir'e yeni bir okul daha!

KIRŞEHİR'DE HAYIRSEVER VATANDAŞTAN OKUL

Kırşehir'de hayırsever bir vatandaş tarafından 16 derslikli İlköğretim Okulunun temel atma töreni yapıldı.

Kırşehirli Hayırsever Köksal Güler, tarafından yaptırılacak olan 16 derslikli İlköğretim Okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Melikgazi İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılacak olan 16 derslikli Öğretmen Bedia-Köksal Güler İlköğretim Okulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Vali Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahceci, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayırsever Köksal Güler, "Eşimle birlikte yıllarca öğretmen olarak görev yaptık ve emekli olduk. En büyük arzumuz çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak için bir okul yaptırmaktı. Bu arzumuzun bugün gerçekleşiyor olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah okulumuzu kısa sürede tamamlayarak yeni eğitim öğretim yılında hizmete açacağız. Okul yapımında bize destek olan herkese minnettarız" dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'de eğitime sağlanan katkının önemine dikkat çekerek, "Eğitime katkı sağlayan hemşerilerimizin sayısının her geçen gün arttığını görmekten son derece mutluyuz. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak okullarımızın bahçe düzenlemesini yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte bunu devam ettirerek il merkezindeki tüm okullarımızın bahçesini düzenleyeceğiz. Hayırseverimizin yaptırdığı bu okulun inşaatı tamamlandıktan sonra bahçesini de yine belediye olarak en iyi şekilde düzenleyeceğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Milletvekili Mikail Arslan'da, eğitimin bir maddi bir de manevi boyutunun bulunduğunu söyleyerek, "Kırşehir'in eğitimde sağladığı başarıyı her ortamda gururla dile getiriyoruz. Eğitimin bir maddi bir de manevi boyutu var. Maddi boyutu fiziki mekanlar yani okul binaları ve ders araç gereçleridir. Hükümet olarak okul binaları konusunda bir sıkıntımız yok. Nerede okula ihtiyaç varsa yapıyoruz. İşte burada şahit olduğumuz gibi hayırseverlerimiz de okul yapımına çok büyük katkı sağlıyor. Manevi yönü ise öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin çalışmasından geçiyor. Kırşehir bu iki unsuru birleştiren illerin başında yer alıyor. Ben ülkemiz ve ilimiz eğitimine katkı sağlayan Köksal Güler hocamıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Törende son konuşmayı yapan Vali Erden de, bugünün herkes için sevinçli bir gün olduğunu vurgulayarak, "Bizlere bu sevinci yaşatan da, yıllarca öğretmen olarak çocuklarımızı yetiştirdikten sonra emekli olan ve bugünde okul yaptırarak eğitime destek sağlayan Bedia ve Köksal Güler öğretmenimizdir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi şartlarda eğitim alması en büyük arzumuz. Devletimizin eğitime yaptığı yatırımların yanı sıra hayırseverlerin eğitime katkısını çok önemsiyoruz" diyerek, Kırşehir'in bu anlamda şanslı bir il olduğunu ve birçok hayırsever tarafından okullar yaptırıldığını vurguladı.

KIRŞEHİR'DE HAYIRSEVER VATANDAŞTAN OKUL
KIRŞEHİR'DE HAYIRSEVER VATANDAŞTAN OKUL
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 17:44:03
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 18:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?