2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir'e yeni okul müjdesi!

AK Parti Kırşehir milletvekilleri tarafından yapılan ortak açıklamada, Kırşehir'e Anadolu İletişim Meslek Lisesi açılacağı bildirildi.

Milletvekili Mikail Arslan, Anadolu İletişim Meslek Liseleri'nin iletişim sektörünün ihtiyaç duyduğu gazetecilik, radyo televizyon, halkla ilişkiler ve organizasyon, matbaa, grafik ve fotoğraf alanlarında istihdam edilecek yabancı dil bilir nitelikli ara insan gücünü yetiştiren okullar olduğunu söyledi.

Arslan, "Anadolu İletişim Meslek Liseleri’nde, öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgari ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplumun sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları aramak ve yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilincini ve gücünü kazandırma amacına yönelik, mesleki ve teknik alanlarda mesleki formasyon kazandıran, öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda hayata, iş alanlarına ve yükseköğretime hazırlayan programlar uygulanmaktadır" dedi.

Uygulanan programlar ile öğrencilere, alanı ve mesleği ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, yeniliğe ve değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, gelişime ve eleştiriye açık ve mesleki yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Arslan, "Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nin Kırşehir için hayırlı olmasını diler, tüm hemşerilerimize selam ve sevgilerimizi sunarız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 10:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer duman IP: 85.105.155.xxx Tarih : 16.09.2008 17:22:17

okul çok güzel ama kırşehirde iş sahası sıfır karamana gitsinler nasıl işsahası var görsünler aksaraya gitsinler nasıl iş sahası var görsünler . iş sahaları geliştirelim yatırımcılara yardımcı olalalım BİTSİN BU KURBETLİK BİTSİN BU HASRETLİK SAYGILARIMLA