2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehir'in 50 yıllık su problemi mazi oluyor

Kırşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Kayseri Bölge Müdürlüğü’nce ortaklaşa hazırlanan proje ile, Kırşehir’de 2050 yılına kadar su probleminin yaşanmaması hedefleniyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün talimatları üzerine DSİ Kayseri Bölge Müdürlüğü’nce oluşturulan 5 kişilik bir ekip, Belediye Başkanı Halim Çakır ile birlikte şehrin içme suyu şebekesinin bulunduğu Ökse mevkiinde incelemelerde bulundu. Ökse’deki içme suyu şebekesi ile ilgili hem belediye yetkililerinden hem de bölge halkından bilgiler alan DSİ ekipleri ve Başkan Çakır, hazırlanan bir proje ile Kırşehir’in 2040 ya da 2050 yılına kadar su probleminin çözüleceğini ifade etti.

DSİ ekibi ve Çakır, Ökse mevkiinde yapılan inceleme sonrasında Kılıçözü Deresi’nde de incelemelerde bulundu. Derenin karşı yakasına istinat duvarı yapılacağını belirten Çakır "DSİ Genel Müdürlüğü’nce 2004 yılı yatırım programı içerisinde olan Kılıçözü Deresi’ne, daha önce 100 milyar lira ödenek ayrılmıştı. Ancak, girişimlerimiz sonucunda bu rakamı 160 milyar liraya çıkarttık. Bu çerçevede de DSİ Genel Müdürlüğü’nün talimatları ile DSİ Kayseri Bölge Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir ekiple Kılıçözü Deresi’nde incelemelere başladık. İnşallah yakın zamanda ahşap köprülerle geçişin sağlanacağı derenin her iki tarafı da modern bir mesire alanı haline getirilecek" dedi.

Öte yandan, Kırşehir Belediyesi olarak hazırladıkları yeni projelerle kentin 2050 yılına kadar su problemi yaşamayacağını da vurgulayan Çakır, "Kırşehir’de özellikle yaz aylarında su sorunu yaşanıyor. Bu sorunun önüne geçilmesi ve yeni su kaynaklarının bulunması için DSİ ile işbirliğine giderek yeni içme suyu alanları arayışına girdik. Özellikle su kaynakları bol olan ilimizin, yeniden su cenneti haline gelebilmesi için mevcut su kaynaklarının durumu ve yeni su kaynaklarının bulunması için düğmeye bastık" diye konuştu.

Çakır konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu çerçevede de önümüzdeki günlerde Mucur İlçesi ve Özbağ Beldesi ile yapacağımız anlaşma ile Kırşehir nüfusunu 100 binin üzerine çıkaracağız. Kırşehir, Mucur ve Özbağ beldelerince çıkarılan meclis kararı ile hazırlanan dosyayı ve projeyi Bakanlar Kurulu’na sunacağız. Böylelikle nüfusu 100 bin ve üzeri olan iller kapsamına girerek, DSİ Genel Müdürlüğü’nden yeni bir su projesi isteyerek, gerekli fizibilite çalışmalarını başlatmalarını ve Kırşehir ile çevresinde bulunan tüm su kanallarını ortaya çıkaracağız. Yeraltı suyu bakımından zengin olan Kırşehirimiz’i, su cenneti haline getirecek ve gelecek nesillere ’kır’ bir Kırşehir yerine suyu ve yeşili bol bir Kırşehir hediye ederek, Kırşehir’de 2050 yılına kadar su problemini çözeceğiz."

KIRŞEHİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 15:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?