7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir'in ahi babası değişti

KIRŞEHİR'İN AHİ BABASI DEĞİŞTİ

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlık seçimi yapılırken, 60 yıllık Başkan Mustafa Karagüllü aday olmadı ve başkanlığına, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk seçildi.

1952 yılında kurulan ve bugün 59.dönem 2011 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut Başkan Mustafa Karagüllü aday olmazken, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk tek listede başkan seçildi.

Ahi Çarşısı’nda düzenlenen Genel Kurul’a, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Zeren, Nevşehir Kooperatif Başkanı Kemal Ay, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, siyasi parti temsilcileri ve üyeler katıldı.

. Kongrede, yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunup onaylanmasının ardından seçime geçildi. Seçime tek liste ile girilirken, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığına, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk seçildi. Eski Başkan Mustafa Karagüllü, Yeni başkanın, Kırşehir ekonomisine hayırlı olmasını ve başarılı olmasını diledi.

Görevi devralan, Bahamettin Öztürk de birlik ve beraberlik çağrısı yaparak,

Ahi Baba Mustafa Karagüllü'nün makamını daima temsil edeceğini ve odasından eşyalarının dahi alınmayacağını söyledi. Öztürk, Mustafa Karagüllü'nün kendilerine çok şey kazandırdığını kaydederek, "Kendisi artık böyle bir görevi yapamayacağını belirttiği için biz de esnaf odaları başkanları alarak bir araya geldik ve arkadaşlar bu görev için şahsımı tek aday gösterdi. Ben de arkadaşların bu kararını saygıyla karşılıyorum. Ahi Babamız Mustafa Karagüllü'yü asla unutmayacağız. O her zaman onursal başkanımız olarak kalacaktır" şeklinde konuştu.

KIRŞEHİR'İN AHİ BABASI DEĞİŞTİ
KIRŞEHİR'İN AHİ BABASI DEĞİŞTİ
KIRŞEHİR'İN AHİ BABASI DEĞİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 16:01:02
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 14:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?