2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehirli 400 çiftçi Konya Fuarı'nda

Kırşehirli 400 çiftçi, Konya'da düzenlenen 6. Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katıldı.

Konya'da düzenlenen 6. Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor. Fuara, Kırşehir'den yaklaşık 400 çiftçi katıldı.

12 Mart Çarşamba günü açılan fuara katılmak için Kırşehir'den yaklaşık 400 çifti, 15 Mart Cumartesi günü sabahtan itibaren Konya'ya hareket etti. Açılışını Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yaptığı TÜYAP Fuarı'nın 16 Mart Pazar günü sona ereceği bildirilirken, fuara 5 gün içerisinde yaklaşık 55 bin çiftçinin ziyaret ettiği kaydedildi.

Kırşehir'den yüzlerce kişinin fuara katılımının nedenini, modern tarım ve hayvancılığa geçişin hızlanması ve buna Kırşehir çiftçisinin de ayak uydurması olarak nitelendiren Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Habib Soytek, "Kırşehir çiftçisinin ilk defa bir fuara katılımının bu kadar yüksek olduğunu gördük. Konya'da düzenlenen TÜYAP fuarı hem tarım sektörü ile uğraşan hem de hayvancılık yapan çiftçilerimiz için son derece önemli. Kırşehir'den sadece besicilik yapan 100 çiftçimiz Konya'ya akın etti ve fuarda sergilenen ürünleri ve bilgileri almaya çalışıyor. Bunun yanında kooperatifler, pancar birlikleri ve hayvan yetiştiricileri birlikleri de Konya'ya akın etti. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten faydalı bir organizasyon oldu" dedi.

Fuara katılan Kırşehirli üreticilerin ve çiftçilerin bugün akşam Kırşehir'e dönmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 18:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?