7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kırşehir'li hacılar yola çıktı

Kırşehir'de 100 hacı adayı, kutsal topraklarda ibadet yapmak üzere yola çıktı.

Kırşehir'den 100 hacı adayı, hac ibadetini yerine getirmek üzere Ahi Evran Cami önünde dualarla uğurlandı. İki din görevlisi eşliğinde yaklaşık 55 gün mübarek topraklarda kalacak olan Kırşehirli hacı adayları, kutsal topraklara uğurlanmak üzere Ahi Evran Cami önünden uğurlama töreni yapıldı..Törene hacı adaylarının yanı sıra yakınları da katıldı.

İlahilerin okunduğu törene ayrıca Belediye Başkanı Halim Çakır ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas da katılırken, hacı adaylarına yönelik bir konuşma yapan Müftü Arvas, "Hacı adaylarımız resulullah'ın misafiri olarak o mübarek beldelere gidiyor .Vakitlerini ibadet yaparak geçirecekler. Boş ve lüzumsuz şeylerden kendilerini uzak tutacaklar. Hacı adaylarımız o mübarek beldelerde kimsenin kalbini kırmamaya çalışacaklar. Her Müslüman kutsal toprakları ziyaret aşkıyla yanar. O topraklar birer hasrettir, birer güzelliktir. Hac bir sabır talimidir, sabır gerektirir. Tüm hacı adaylarımız, ülkemizin birer elçisidir. Buna göre davranacaklar ve bizleri en iyi şekilde temsil edecekler" dedi.
Hac vazifesinin kutsal bir vazife olduğunu, oraya gidenlerin kardeşlik duygularının, kardeşlik muhabbetinin arttığını kaydeden Arvas, hacı adaylarından birliğin ve bütünlüğün bozulmaması için dua etmelerini istedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır da, hacı adaylarına sağlıklı ve hayırlı bir yolculuk dilerken, yapılan konuşmaların ardından hacı adayları, dualarla ve göz yaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 12:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YASİN ÇAM IP: 88.231.115.xxx Tarih : 9.12.2007 17:53:01

ALLAH HERKESE HACCA GİTMEYİ NASİP ETSİN AMİN