2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kırşehirliler çevre için yürüdü

Dünya Çevre Günü nedeniyle, Kırşehir protokolü ve vatandaşlar halk yürüyüşü gerçekleştirdi.

Sabah saat 10:00'da başlayan çevre yürüyüşü Valilik ek binası önünde başladı. Yürüyüşe Çevre İl Müdürü Reşat Karaca, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Vergi Dairesi Müdürü Birol Başbay, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Cemalettin Akçakaya, KIR-ÇED Başkanı Mustafa Bağ, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş, İl Kültür Müdürlüğüne kadar devam ederken, Kültür Müdürlüğü Salonunda yine çevre günü ile ilgili konuşmalar yapıldı. Kültür Müdürlüğü Salonunda yapılan programa Vali M. Lütfullah Bilgin ve Belediye Başkanı Halim Çakır da katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Zeynep Dernek isimli öğrenci çevre andı okudu.

Programda ayrıca Kırşehir Çevre ve Kültür Derneği (KIR-ÇED), Çevre İl Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı'nca slayt gösterileri yapıldı. KIR-ÇED Başkanı Mustafa Bağ, yaptığı konuşmada "Çevre ve bu şehir bizimdir. Bundan elli, yüz yıl önce daha temiz bir çevre vardı. Ama, şimdi kirleniyor. Gençlerimize, yeni gelen nesillere temiz bir çevre bırakalım" dedi.

Çevre İl Müdürü Reşat Karaca da, çevrede en çok kirlenen maddenin su olduğunu söyleyerek, "Suyu temiz tutalım, tasarruflu kullanalım ve sahip çıkalım" dedi.
Programda konuşan Vali Bilgin, ozon tabakasının delindiğini ve her geçen gün çevre kirliliğinin arttığını kaydederek, "Bu havayı, suyu biz kirletiyoruz ve bunlara sahip çıkıp temiz kullanmamız gerekiyor" dedi.

Programda son olarak Belediye Başkanı Halim Çakır söz aldı. Başkan Çakır, "Kırşehir'in en önemli çevre problemlerinden olan Boztepe yolu üzerindeki çöpler temizlenmeye başlandı. Su arıtma tesisi ve katı atık depolama merkezi yakın zamanda kurulacak ve faaliyete geçecek" dedi.

Konuşmaların ardından en çevreci okul seçilen Kurugöl M.Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Çağırkan Hacı Beşure İlköğretim Okulu ve Ziya Kılıçözü İlköğretim Okullarına Vali Bilgin ve Başkan Çakır tarafından hediyeler verildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 14:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?