1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Kış mevsimi için trafik tedbirleri artırıldı

Kış mevsiminin başlaması nedeniyle Kırşehir’de trafikte yaşanacak sorunları çözmek amacıyla Vali Selahattin Hatipoğlu başkanlığında kriz masası oluşturularak trafik kazalarını önlemek ve vatandaşların güven içerisinde ulaşımını sağlamak için ek tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan değerlendirmeler sonucunda alınacak önlemler açıklandı.

1. İlimizden geçen Doğu Anadolu - Ankara bağlantılı devlet karayolu trafik akımına hiç bir zaman kapanmamakla birlikte karlı ve tipili havalarda sürgün yapması nedeni ile trafiği aksatan Kırşehir-Mucur arası İnanç mevkii trafiğe kapanması durumunda alternatif yol olarak belirlenen Mucur - Kesikköprü - Ortaköy yolu üzerinden Kırşehir güzergahının kullanılması. Aynı şekilde Kırşehir istikametinden Mucur istikametine gidecek araçların da aynı güzergahı kullanmasının sağlanması.

2. Kırşehir-Kayseri arası devlet karayolu trafiğe kapanmamakla birlikte olası bir kapanma durumunda çevre illerle irtibat sağlanarak alternatif yol olarak belirlenen Kırşehir - Ortaköy- Aksaray - Nevşehir - Kayseri güzergâhından ulaşımın sağlanması.

3. Kırşehir-Aksaray yolunun trafiğe kapanmamakla birlikte olası bir kapanması durumunda çevre illerle irtibata geçilerek trafik akışının Kırşehir - Hacıbektaş - Nevşehir - Aksaray güzergâhından sağlanması.

4. Kırşehir - Ankara arası devlet karayolunun trafiğe kapanmamakla birlikte olası bir kapanma durumunda çevre illerle irtibata geçilerek ulaşımın Kırşehir - Kaman - Bâlâ güzergâhından sağlanması.

5. Kırşehir - Yozgat devlet karayolu trafiğe kapanmamakla birlikte olası bir kapanma durumunda çevre illerle irtibata geçilerek ulaşımın Kırşehir - Boztepe - Yozgat güzergâhının veya Kırşehir - Kırıkkale - Yozgat güzergâhından sağlanması.

6. Karlı ve buzlu havalarda ilimizden geçen devlet karayolunun ve gerek görülen il yollarından Karayolları 61. Şube Şefliği ve Belediye Başkanlığı tarafından şehir merkezinde bulunan yollar ve gerek görülen diğer yollarda tuzlama çalışmalarının yapılması.

7. İlimiz sınırları içerisinden geçen devlet karayolunun ve alternatif yol olarak tespit edilen yolların tamamen trafiğe kapanması durumunda vatandaşlarımızın yolda mahsur kalmamaları için çevre illerle irtibata geçilmesine ve yol üzerinde bulunan tesislerde bekleme yapılmasına, il merkezinde ise terminalde beklemelerinin sağlanmasına.

8. Trafik kazalarının yoğun olarak meydana geldiği Kırşehir - Kayseri devlet karayolu (Km.20) Mucur girişinden (260-089) (anayola giriş ve çıkışların fazla oluşundan dolayı kazalar meydana gelmekte olduğundan) bu bölgede bulunan kavşağa trafik ışık sistemi yapılmak sureti ile ışıklı kavşak statüsüne dönüştürülmüştür. Ayrıca Kırşehir - Kayseri devlet karayolu (Km.25) Hacıbektaş yol kavşağı (260-08)’nda altyapı çalışmaları yapılarak sinyalizasyon sistemine geçilmiştir. İlimizden geçen devlet karayolu üzerinde trafik kazalarının sıkça meydana geldiği KARA NOKTA olarak belirlenen nokta ve mevkiler bulunmamaktadır. Güzergâhımızda bu güne kadar meydana gelen trafik kazalarının değişik kilometrelerde olduğu, sürücü hatalarından meydana geldiği tespit edilmiştir.

9. Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun (Km.21’de) bulunan tesislerinde devamlı şekilde hazır olarak kaza kurtarma aracı, ambulans ve küçük çekici mevcut olup, ihtiyaç duyulduğunda bu araçlardan yararlanılacaktır.

M. Duran Sönmez
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 13:18:29
Güncelleme :24 Aralık 2004 Cuma 11:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?