2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

KOSGEB'ten 7 sanayiciye destek

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Kırşehir'de 7 sanayi kuruluşuna 2.5 milyon YTL destek verileceği bildirildi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Çopuroğlu, KOSGEB tarafından küçük ve orta ölçekli sanayicilere yönelik destekleme projesine ilişkin bilgiler verdi. Çopuroğlu, orta, yüksek ve ileri teknoloji sektörleri ile orta, düşük ve düşük teknoloji sektörlerinde büyüme eğiliminde olan ve rekabet gücü 1000+1000 olmak üzere toplam 2 bin KOBİ'nin yatırım amacıyla satın alacakları makine ve teçhizat için bankalar tarafından uygun koşullu kredilerle destekleneceğini söyledi.

Çopuroğlu, "Proje, üretimin ve istihdamın artırılmasıyla yeni teknolojik ürünler imal etmeye yönelik teknik kapasitelerinin artırılması amacıyla hazırlanmıştır. Bu program kapsamında KOBİ'ler, hiçbir şekilde faiz ödemeyeceklerdir. Programın uygulanmasına yönelik olarak iki ana başlık altında 4 ayrı kredi faiz desteği modeli sunuldu. Bunlar orta, ileri ve ileri teknoloji sektörleridir" dedi.

Kırşehir'de 12 firmanın kredi başvurusunda bulunduğunu ve 7 firmanın noter huzurunda yapılan çekiliş sonrasında kredi alma hakkı kazandığını kaydeden Başkan Çopuroğlu, "Bu krediler, kredi üst limiti 600 bin YTL, vadesi ilk 6 ay ödemesiz, 6 ayda bir 3 eşit taksitle 18 ay vadeli olmaktadır. Kredi üst limiti 490 bin YTL, vadesi ilk 6 ayı ödemesiz, 6 ayda bir 4 eşit taksitte 24 ay vadeli olmaktadır. Bu krediden faydalanmak isteyen Kırşehir'de 12 firma müracaat etti.12 firma arasından 7'si kredi kullanma hakkı kazandı. Daha önce noter huzurunda kur’a ile seçilen 1 bin firma arasından seçilen bu 7 firmaya toplamda 2.5 milyon YTL faizsiz kredi verilecek" dedi.

Kredilerle ilgili KOSGEB tarafından bu firmalarla ilgili gerekli yazışmaların başlatıldığını kaydeden Başkan Çopuroğlu, "KOSGEB'in yapacağı ön çalışma sonrasında firmalar bankalara müracaat edecek. Bankalar tarafından da gerekli araştırma yapılacak ve ilgili firmaya istediği oranda kredi verilecek" şeklinde konuştu.
TSO Başkanı Çopuroğlu, KOSGEB'in Temmuz 2008 tarihinden itibaren yeni kredi avantajları ile sanayicilere destek olacağını da sözlerine ekledi. Çopuroğlu, "Yatırım yapmak isteyen firmaların KOSGEB ile olan diyaloglarını kesmemelerini arzu ediyoruz. Çünkü, önümüzdeki günlerde daha avantajlı krediler, KOSGEB tarafından sanayiciye sunulacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 10:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?