2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Köy dolmuşları kaldırılıyor

Kırşehir'de belediyenin kent merkezinde bulunan köy dolmuşlarını, Ahi Stadyumu yanına taşıyacağı bildirildi.

Hoca Ahmet Yesevi Camii yanında bulunan köy dolmuşlarının, Ahi Stadyumu yanında bulunan Özbağ Dolmuşlarının yanına taşınacağı öğrenildi.

Hoca Ahmet Yesevi Camii yanında bulunan dolmuşların başka yere gönderileceği haberini duyan esnaf, Belediye Başkanı Halim Çakır'ı makamında ziyaret ederek bu çalışmada geri adım atılmasını isterken, belediyenin şehir planlaması gerekçesiyle aldığı kararı uygulayacağı kaydedildi.

Konuya ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Halim Çakır, köy dolmuşlarının bir merkezde toplanmasının şehircilik açısından iyi olacağını ve hem dolmuşçu esnafı için hem de esnafın mağdur olmayacağını belirterek, "Beğendik civarında bulunan köy dolmuşlarını, stadyumun olduğu yere kaldırma projemiz var. Burada bazı vatandaşlarımız sıkıntı yapıyor. Hukuki manada köy dolmuşlarının yeri terminaldir. Bunun başka izahı yok. Ancak, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için stadyumun orda hepsinin yerlerini yaptık. Oraya taşınacaklar. Ancak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için sabahleyin köy dolmuşları gelecek kendi bölgelerine bırakacak ve daha sonra stadyumun oraya gidecekler. Dolmuşların saati gelince bölgelerine gelecekler ve oradan müşterisini alıp gidecekler" dedi.

Esnaf odalarına bir ay müsaade verdiklerini ve ondan sonra planı uygulamaya aldıklarını kaydeden Başkan Çakır, "Şehirde yaşamanın şartları var. Şehircilik medeniyetçilik demektir. Şehrin görünümünü köy görünümünden kaldırmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bizi yanlış anlamasın. Ama, bu işlerin de bir yakışanı var. Aynı şekilde Selçuk Garajı civarında da bu çalışmayı yaptık ve şu anda herkes memnun. Bağbaşı mahallesinde dolmuşçularımız yerlerinden memnun. Hepsi bir yerde ve düzenli oldular" dedi.

Başkan Çakır, köy dolmuşlarının hepsini bir yerde toplamada kararlı olduklarını söyleyerek, bu hafta içerisinde asfalt sezonunun başlayacağını ve dolmuşçuların merkezi olacak olan stadyum bölgesinin asfaltlanacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 16:42:19
Güncelleme :27 Mayıs 2008 Salı 16:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan IP: 78.160.77.xxx Tarih : 4.06.2008 21:36:27

BENCEDE KÖY DOLMUŞLARININ TOPLU BİR YERDE OLMASI GÜZEL.HALKIMIZ İÇİN EN HAYIRLISI OLACAKTIR UMARIM. SAYGILARIMLA