2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Köy yollarına ödenek çıktı

Köyleri Kalkındırma Projesi (KÖYDES) çerçevesinde, Kırşehir'in köylerinde asfalt çalışması yapılmak üzere 1 milyon YTL ödenek ayrıldığı bildirildi.

KÖYDES projesine ilişkin bilgiler veren Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Bayındırlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler ve yazışmalar neticesinde, Kırşehir'in köylerinde köy içi 1. ve 2. kat asfalt yapımı için 1 milyon YTL ödenek ayrıldığını söyledi.

Milletvekili Arslan, "İlimizin köylerine İller Bankası Köy Kalkınma Payı projesinden yeni ödenekler tahsis edilmiştir. Hükümetimizin gerçekleştirmiş olduğu en büyük projelerin başında gelen KÖYDES projesi dışında da köylerimize yardımlar devam etmektedir. Bayındırlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde köylerimizin KÖYDES projesi dışında kalan ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan projeler sonucunda tahsis edilecek ödeneklerin kararı çıkartılmıştır. Tahsis edilecek ödeneklerle yapılacak projeler arasında; kullanılmayan atıl vaziyetteki okul binalarının köy konağına dönüştürülmesi, köy içi yollarının 1. kat ve 2. kat asfalt yapım işleri, stabilize kaplaması, kilit parke döşenmesi ve mezarlık duvarlarının yapılması gibi projeler bulunmaktadır" dedi.

Milletvekili Abdullah Çalışkan da, projeden 2008 yılı için faydalanacak köylerin isimlerini açıklarken, "2008 yılı içerisinde merkez ilçemizden 6 köy, Akçakent İlçemizden 2 köy, Boztepe ilçemizden 2 köy, Çiçekdağı ilçemizden 4 köy, Kaman ilçemizden 7 köy, Mucur ilçemizden 4 köy olarak toplam 25 köy KÖYDES'ten faydalanacak. Bu köylerimize yaklaşık olarak toplam 1 milyon YTL maddi ödenek verilecek. Bu ödenekler her yıl köylerin ihtiyaçlarına göre belirlenmekte olup, sırası ile ilimizin her köyünde eksikliği hissedilen her türlü projeler için çalışmalar devam edecektir" dedi.

Yapılacak olan projelerin tüm köylere hayırlı olması temennisinde bulunan Milletvekili Çalışkan ve Arslan, yakın zamanda projenin uygulanacağı köylerde incelemelerde bulunacaklarını sözlerine eklediler.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 13:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?