8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

KÖYDES projesine ek ödenek

KIRŞEHİR KÖYDES PROJESİNE 2 MİLYON 664 BİN TL EK ÖDENEK

Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, KÖYDES projesine 2010 yılında artan yedek ödenekten 2011 yılında kullanılmak üzere ilave 2 milyon 644 bin TL kaynak sağlanarak, İl Özel İdaresi hesabına aktarıldığı belirtti.

Kırşehir'de, alt yapı, yol, içme suyu, sulama, imar, kanalizasyon, doğal afetlere karşı sivil savunma, eğitim, sağlık, spor, kültür, turizm, tarım, çevre, orman ve bayındırlık gibi hizmetleri yerine getiren İl Özel İdaresi’ne ek ödenek aktarıldı.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, bu hizmetlerin daha etkin ve daha geniş çevrelere ulaştırılması, 2011 yılı içerisinde Kırşehir'de hizmet almayan köy kalmaması için 2010 yılı içerisinde kullanılamayan yedek ödenekten Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projelerinde kullanılmak üzere, 2010 yılında gönderilen ödenek kadar ilave kaynak sağlandığını söyledi.

Sağlanan 2 milyon 644 bin TL tutarındaki ilave kaynak sayesinde bu yıl, köylerdeki altyapı, yol, içme suyu ve kanalizasyon gibi hizmetlerin kaynak sıkıntısı yaşanmaksızın daha etkin olarak yürütülmesi beklendiğini kaydeden Arslan, "Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve en önemli kırsal kalkınma projelerinden biri olan KÖYDES projesi, kırsal kesimin yol ve içme suyu gibi en temel altyapı hizmetlerinin karşılanmasında çok önemli katkılar sağladı" dedi.

Bu projelerle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların hayat standardının yükseldiğini vurgulayan Arslan, "2005 yılından bu yana aktarılan yaklaşık 33 milyon TL ödenekle tüm köylerde 369 projeyle içme suyu, kanalizasyon, sulama ve köy yollarını tamamladık. Ama hala eksiklerimiz var. Hatırlanacağı üzere 2009 yılı KÖYDES kapsamında Kırşehir'e 1 milyon 706 bin TL, 2010 yılında ise KÖYDES kapsamında 2 milyon 833 bin TL ödenek ayrılmıştı. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda ayrılan ödeneğin yetersiz olması nedeniyle tamamlanması planlanan bazı projeler yarım kalmış, bazı projelere ise hiç başlanamamıştı. Aynı sıkıntının bu yıl yaşanmaması ve yarım kalmış projelerin hızla tamamlanması ve acil hizmet bekleyen köylerimize hizmet sunabilmemiz için Devlet Planlama Teşkilatı ve Yüksek Planlama Kurulu’ndaki ilgili bakanlarla görüşerek, bu ödeneği göndermeyi başardık" şeklinde konuştu.

Arslan, sağlanan ödeneğin köyler için güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ederek, "Hizmet bekleyen köylere ve Kırşehir'imize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 12:19:04
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 01:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?