4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Köyler 1,2 milyon'a kalkınacak

İller Bankası'nın 'Köy Kalkınma Payı' projesi kapsamında Kırşehir'deki 30 köy için 1 milyon 257 bin TL ödenek tahsis edildiği bildirildi.

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Mikail Arslan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı nezdinde yaptıkları görüşmeler sonucunda, İller Bankası'nın karından yüzde 55 oranında 'Köy kalkınma payı' olarak ayrıldığını söylediler.

Vekiller, "Hükümetimizin gerçekleştirmiş olduğu en büyük projelerin başında gelen KÖYDES Projesi dışında da köylerimize yardımlar devam etmektedir. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde köylerimizin KÖYDES Projesi dışında kalan ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan projeler sonucunda tahsis edilecek ödeneklerin kararı çıkartılmıştır. Tahsis edilecek ödeneklerle yapılacak projeler arasında, atıl vaziyetteki okul binalarının köy konağına dönüştürülmesi, köy içi yollarına 1 ve 2. kat asfalt yapım işleri, stabilize kaplaması, kilit parke döşenmesi, köylerin kanalizasyonu ve mezarlık duvarlarının yapılması gibi projeler bulunmaktadır" dediler.

Kırşehir'de projelerden 2009 yılı için 30 köyün faydalanacağını belirten vekiller, bu köylere toplam 1 milyon 257 bin TL maddi ödenek verileceğini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:41:31
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 13:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?