2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Köylerde su ücretli oluyor

Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin, su israfı ve haksız kullanımın önüne geçmek için köylerde de su sayacı uygulamasına bu yaz hız vereceklerini ve suyu ücretli yapacaklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Vali M. Lütfullah Bilgin, köylerde yaşayan vatandaşların su şebekelerine sayaç taktırma zorunluluğu getireceklerini söyledi.

Köylerde su kullanımının tespit edilemediğini ve herkesin aynı ücreti ödediğini ifade eden Bilgin, "Köylerde içme suyunun ne kadar tüketildiğini muhtarlarımız tespit ediyor. Ancak, sayaç olmadığı için kimin ne kadar su kullandığını tam anlamıyla bilinmiyor. Az kullananda çok kullananda aynı ücreti ödüyor. Valilik genelgesi çıkartarak köylerimizde de su saati taktırarak, ücretlendirme yapılacak. Böylelikle köy muhtarlarının bütçesine de gelir olarak kaydedilecek. Köylerde su saati takılması noktasında İl Genel Meclisi'nde de alınan karar var. Bunu uygulamaya almaya çalışıyoruz. Bu yaz yapacağımız en önemli işlerden birisi de köylerde vatandaşların daha da kalkınmasını sağlamak ve getirilen suyu içme suyu olarak kullanmalarını sağlamak olacaktır " dedi.

Vali Bilgin, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla her türlü ortamda sondaj yapabilecek makine aldıklarını da ifade ederek, "Kendi imkanlarımızla sondaj çalışmalarını önümüzdeki yıllarda sürdüreceğiz. Bu seneki çalışmalara bakacak olursak, daha çok insanların talepleri sondaj çalışmaları ve suların yetersizliği noktasında oldu. Su sıkıntısı çeken her bölgede sondaj çalışmalarımızı kendimiz yaparak, su sıkıntısı yaşatmayacağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 15:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?