2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Köylere park projesi hayata geçiyor

Kırşehir'de İl Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarıyla, nüfusu yüksek olan köylere çocuk parkları yapılacağı bildirildi.

Nüfusu 2 binin altında olan köy statüsüne dönüşen köylerde yaşayan çocukların sosyal faaliyetlerde mahrum kalmaması için çalışma başlatan İl Genel Meclisi, ' Çocuk Dostu Kırşehir' projesi kapsamında, nüfusu yüksek olan köylere çocuk parkı yapma kararı aldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Salih Çetinkaya, köylerde yaşayan çocukların gelişimi ile ilgili bir dizi çalışma yapacaklarını belirterek, "İl Özel İdaresi ve Valiliğimizce başlatılan çalışmalar var. Kırşehir, 'Çocuk Dostu Şehir' projesi kapsamında 2008 bütçesinde İl Genel Meclisi olarak karara aldık ve bütçe ayırdık" dedi.

Baharla birlikte çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Çetinkaya, "Baharın gelmesi ile birlikte ilgili birimlerle çalışma başlatacağız. Belirli bir nüfusa sahip olan köylerde çocuklarımıza bir oyun alanı kazandırmak gayretinde olacağız. Köyde yaşayan çocuklarımızın hiçbir şeyden mahrum kalmasını istemiyoruz. İl Genel Meclisi üyelerimiz tarafından aynı düşünceye sahip çıkıldı. Bütçemiz sınırlı. Ama, bütçemizi en iyi şekilde nasıl kullanırız? bunun çalışmasını yapıyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Çetinkaya, projenin hazırlandığını ve baharla birlikte çalışmaların hız kazanacağına sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 13:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?