2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Köylü pazarına rağbet arttı

Kırşehir'de üretilen yerli meyve ve sebzeye talep yüksek olurken, vatandaşlar 'Köylü Pazarı'na akın ediyor.

Kırşehir'de yerli meyve ve sebze üretiminin geçen yıllara oranla büyük artış gösterdiği bildirilirken, Kırşehir Belediyesi tarafından Müftülük Camii karşısına kurulan 'Köylü Pazarı'na vatandaşlar akın ediyor.

Köy halkının yetiştirdiği meyve ve sebzelere gösterilen ilginin yüksek olması nedeniyle pazar yeri dolup taşıyor. Ürettikleri sebze ve meyvelere olan ilginin yüksek olmasından dolayı mutlu olan köylüler, kendileri için pazar yeri kuran Belediye Başkanı Halim Çakır'a teşekkür ederek, "Yerli meyve ve sebzeye geçen yıllara oranla ilgi bu yıl fazla. Köylerde meyve ve sebze üretimi de büyük artış gösterdi. Üretilen hiçbir ürün elimizde kalmıyor. Vatandaşlarımıza yerli ürün yetiştirmekte zorlanıyoruz. Satışlar çok iyi ve bu yıl ilk defa para kazandık. Pazar yerinin kurulmasını sağlayarak köylüye destek veren Belediye Başkanı Halim Çakır'a da teşekkür ediyoruz" dediler.

Köylü Pazarı'nın hafta boyunca açık olduğu bildirilirken, pazar yerinde özellikle Savcılı, Karakurt, Aydoğmuş, Toklumen ve Özbağ köylerinde üretim yapanlar satış yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 18:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?