2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Köylüler yağmur duasına çıktılar

Kırşehir'de yağışların mevsim normallerin altında olması, köylülerin yağmur duasına çıkmasına neden oldu.

Kırşehir merkeze bağlı Saraycık Köyünde, yağmur nedeniyle tarlaları kuruyan çiftçiler, köyün yüksek bir tepesine çıkarak koyunlar kesip, yağmur duası okudu. Bir yanda yağmur duası okuyan köylüler, diğer yanda yakılan ateşin üzerinde et pişirdi.

Öğle Namazına müteakip emekli imam Cemal Üçhöyük tarafından okunan yağmur dua dikkat çekti. Kuraklık nedeniyle çiftçinin zor durumda olduğunu ve bereket istediklerini söyleyen emekli imam, duasının arasında terör örgütü PKK'ya da gönderme yaptı.

Yağmur ve bereket için Allah'a yalvaran emekli imam, duasında şöyle dedi:
"Yarabbi; memleketimize rahmet istiyoruz. Bizlerin yüzünü güldür. Sana yalvarıyoruz. Senden talep ediyoruz. Ama, biz ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Bizim istediklerimizi bizden iyi biliyorsun. Kabe'de yapılan dualar hürmetine dualarımızı kabul eyle. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz. Birlik içinde yaşamak isteğimizi bozmak isteyenleri perişan eyle. Ordularımızı, emniyet kuvvetlerimizi karada ve havada mensur ve muzaffer eyle. Başımızdaki PKK belasını kaldırt Yarabbi. Memleketimize göz dikenleri yerle bir et Yarabbi"

Yaklaşık 20 dakika süren yağmur duası sonrasında, köy halkı tarafından pişirilen etler yenilirken, köy halkı akşam saatlerinde tekrar evlerine döndü.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 16:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?