7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kur'an kursuna büyük ilgi

AKPINAR'DA KUR'AN KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Kırşehir'in Akpınar İlçe Müftülüğünce, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010 yılında başlattığı yetişkinlere yönelik Kur'an öğretimi programı çerçevesinde halktan gelen istek üzerine iki sınıf halinde kuran kursu hizmeti verilmeye başlandı.

Akpınar Çarşı Camii'nin alt katında atıl bir şekilde duran salon vatandaşların desteğiyle sınıf şeklinde düzenlendi. Akpınar halkı tarafından masa, sandalye, projeksiyon cihazı, bilgisayar, yazı tahtası temin edilerek, sınıf boyandı ve kullanmaya hazır hale getirildi. Akpınar halkından 20 ile 65 yaş arası erkeklerin katıldığı kurslar için 15 kişilik iki sınıf hazırlandı. Haftanın altı günü cami bünyesinde verilen kurslar camiye olan ilgiyi de artırdı.

Cami görevlileri kurs sayesinde camiye devam oranının özellikle akşam ve yatsı namazları için kurs öncesine göre beş katına çıktığını ifade etti. Caminin daha da fonksiyonel hale geldiğini ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu ifade eden görevliler bu projenin çok yerinde bir uygulama olduğunu da dile getirdi.

Birinci grubun Pazartesi, Çarşamba ve Cuma, ikinci gurubun ise Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri eğitim gördüğü kursta projeksiyon ve bilgisayar yardımıyla modern bir şekilde Kur'an eğitimi veriliyor.

AKPINAR'DA KUR'AN KURSUNA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 14:24:01
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 19:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?