7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kurban bayramı tedbirleri alındı

KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ ALINDI

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların daha huzurlu bir bayram geçirmesi için geniş tedbirler aldıklarını belirten Belediye Başkanı Yardımcısı Veli Şahin, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şahin, Kurban Bayramı öncesi Kırşehir Belediyesi'ne bağlı birimler tarafından gerekli bayram tedbirlerinin alındığını, bayram öncesi ve bayram süresince görev yapacak olan personelin, vatandaşların bayramı rahat ve güvenli geçirmeleri için çalışacağını söyledi.

İlk olarak bayram öncesinde yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontrollerin yoğunlaştırıldığını kaydeden Şahin, "Vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için işyerlerine gerekli denetimler yapılıyor ve bayram süresince de denetimlere sıkı bir şekilde devam edilecektir" dedi.

Şahin, Kurbanlık hayvanların sadece belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde alım ve satımların yapılmasına özen gösterdiklerini vurgulayarak, "Kurbanlıklar denetleme ve kontrolü sürekli yapılacak. Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara azami ölçüde uyulması sağlanacak. Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen yerler dışında uygun olmayan cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanlar cezalandırılacak" şeklinde konuştu.

Bayram öncesinde mezarlıkları da bakım onarım yapılarak yol ve tretuar çalışmaları tamamlandığını hatırlatan Şahin, "Mezarlıklarda genel temizlik ve bakımın yapılarak, vatandaşların daha rahat ziyaret edebileceği hale getirildi.

'15 BİN ADET KURBAN POŞETİ DAĞITILACAK'

Kurban Bayramı dolayısı ile vatandaşlarımızın keseceği kurbanlarından çıkacak olan çeşitli atıkların çevreye gelişi güzel olarak bırakılmaması ve düzenli toparlanması için Kırşehir Belediyesi olarak bayram öncesinde 15 bin adet Kurban Poşeti de dağıtacaklarını kaydeden Şahin, "Vatandaşlarımızın özellikle temizlik noktasında daha dikkatli ve hassas davranmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şahin konuşmasının sonunda, "Tüm İslam Alemi ve Kırşehirli hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyor ve huzurlu ve mutlu bir bayram temennisinde bulunuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 17:35:00
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 18:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?