2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Kurbanlıklarda fiyat artışı bekleniyor

Kırşehir'de kuraklığa bağlı olarak yaşanan yem sıkıntısının, kurbanlık fiyatlarında artışa neden olacağı bildirildi.

Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Habip Soytek, yem maliyetlerinin yükselmesi ile birlikte kurbanlık hayvan fiyatlarında da artış gösterebileceğini söyledi.

Yaşanan kuraklık nedeniyle sezonda kilosu 25 YKr'ye saman aldıklarını belirten Soytek, "Kırşehir'de hat safhada saman sıkıntısı var. Hayvan yetiştiricileri saman bulmakta zorlanıyor. Bu nedenle de Adana, Nevşehir, Tokat ve Aksaray illerinden hem saman hem de yonca ihtiyacı karşılandı. Yoncanın kilosunu 35 YKr'den aldık. Arpanın kilosu 47-50 YKr arasında değişiyor. Fenni yemin kilosu da 60 YKr oldu. Bu fiyatlara bağlı olarak maliyetler yükseldi ve bu da büyük ihtimalle kurbanlık fiyatlarına yansıyacak" dedi.

Yem fiyatlarının artmasının süt fiyatını artırmadığını da kaydeden Soytek, "Maliyetlerin yükselmesine rağmen süt fiyatları değişmedi. Türkiye'nin en ucuz sütünü Kırşehir'de satıyoruz. 50 YKr'den süt satışı yapılıyor. Daha önceki yıllarda 1 kilogram süt karşılığında 2 kilo yem, 5 kilo saman ve 3 kilo arpa alınıyordu. Maliyet açısından şu anda 1 kilogram süt karşılığında sadece 2 kilo saman alabiliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 12:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?