4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Küresel ısınmaya ağaçlı çözüm

Kırşehir İl Çevre ve Orman Müdürü Reşat Karaca, 7 yılda 14 milyon ağaç diktiklerini belirterek, "Son 50-60 yıldır yapılan ağaçlandırma faaliyetlerinin toplamını, biz son 7 yılda tekrar yaptık" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Reşat Karaca, son yıllarda meydana gelen küresel ısınmanın çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

Karaca, "İklim değişikliği ile insanların olumsuz etkilenmesi, beraberinde çevre ve ağaçlandırma faaliyetlerini getirdi. İlimizde 7 yıllık uzun ve yoğun çalışmalar sonucu devletimizin verdiği ödenek ve imkanlarla ağaçlandırma çalışmaları yapmaktayız. Bu çalışmalarla son 50-60 yıldır yapılan ağaçlandırma faaliyetlerinin toplamını, biz son 7 yılda tekrar yaptık. Bu süre içinde Kırşehir'de 14 milyon fidanı toprakla buluşturduk ve hala ağaçlandırma çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Çölleşme konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yoğun bir çalışma yaptığını ve bu konuda Avrupa Birliği mevzuatlarını en hızlı yerine getiren kurum olduklarını belirten Karaca, "Çölleşmeye neden olan fabrikalardaki emisyonlar, ısınma, bunların filtrasyonlarını denetleme, arıtma tesislerinin yapılması gibi çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Gerekli girişimleri belediye, sivil toplum örgütleri, işadamları ve fabrikalar tarafından yapılmaktadır. Bu çalışmalarla küresel ısınma, yani sera gazı oluşumlarını azaltmak için ağaçlandırma faaliyetlerimizi de 3 katına çıkarmış bulunuyoruz. İmkanlarımız el verdiği müddetçe İç Anadolu ve Orta Anadolu her ne kadar kurak olsa da ağaçlandırma faaliyetlerimiz devam edecek. Dünya alanının yüzde 30'u orman iken Türkiye'de rakam yüzde 27, ilimizdeki rakam maalesef yüzde 3,5'dir. Yaptığımız bu çalışmalarla şuan yüzde 6'lık orman alanına kavuştuk, ama yeterli değil. Bu ormanlık alanın Kırşehir'de olması gereken oranı yüzde 20'dir. Bu orana kavuşmak için sivil toplum örgütleri ve halkımızdan katkıda bulunmasını bekliyoruz" şeklide konuştu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle halkı bilinçlendirmek ve çevrenin önemini vurgulamak için 3 günlük bir kutlama programı hazırladıklarını da ifade eden Karaca, herkesi düzenleyecekleri etkinliğe beklediklerini söyledi

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 10:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?