7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Kütüphaneler Projesi başladı

KADIN DOSTU KÜTÜPHANELER PROJESİ BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Kitap-Kütüphane ve Kadın üçgeninde sağlıklı bilgi akışını sağlamak amacı ile "Kadın Dostu Kütüphaneler" projesi Kırşehir'de başlatıldı.

Projelerin açılış törenine, Kütüphane Müdiresi Şehnaz Tan, Vali Erden Eşi Yeşim Erden, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Kırşehir'in ileri gelen kadın yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehnaz Tan konuşmasında, Halk Kütüphanelerinin ait oldukları milletlerin kültür aynası ve o milletle ilgili üretilmiş her türlü bilgi kaynağının en önemli adresleri olduğunu belirterek, "Bu anlamda yediden yetmişe her kesimden insana dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin ve herhangi bir karşılık beklemeksizin hizmet vermekteyiz" dedi.

İl genelinde 23 halk kütüphanesi olduğu bilgisini veren Tan, "bunlardan 10 tanesi Bakanlık tarafından 3'ü de belediyelere devredilerek hizmetlerine devam etmektedir. 2009 yıl sonu verilerine göre il genelinde kitap sayımız 115 bin 287 okuyucu sayımız da 355 bin 692 olmuştur. Kayıtlı üye sayımızda 3 bin 576 ve ödünç verilen kitap sayımız da 38 bin 726'dir" şeklinde konuştu.

Projenin asıl hedefi kadını internet, televizyon gibi sosyal anlamda yalnız bırakan alışkanlıklarından uzaklaştırarak toplumla iç içe olan kütüphaneye ve kütüphane faaliyetlerine çekmek olduğnu vurgulayan Tan, Kırşehir'de bu faaliyetleri koordine etme adına kütüphane içerisinde bir komite oluşturduklarını dile getirdi. Tan, "Bu amaçla bize gelemeyen okura biz gidelim mantığından hareketle ilimizdeki tüm kurumları içerisine alan bir yol haritası belirledik. Yine yaptığımız araştırmalarda kendi işini yapan yada bir başkası adına çalışan kadın nüfusun da ilimizde bir hayli yoğun olduğunu gördük" dedi

KADIN DOSTU KÜTÜPHANELER PROJESİ BAŞLADI
KADIN DOSTU KÜTÜPHANELER PROJESİ BAŞLADI
KADIN DOSTU KÜTÜPHANELER PROJESİ BAŞLADI
KADIN DOSTU KÜTÜPHANELER PROJESİ BAŞLADI
KADIN DOSTU KÜTÜPHANELER PROJESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 16:47:05
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?