6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Kuyudaki kemikler kimin?

Kırşehir’de 4 yıl önce kaybolan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Kırışık’ın bulunması için görevlendirilen özel ekibin insan kemikleri bulduğu öğrenildi.

Kırşehir’de kayıp meclis üyesi Hasan Kırışık’ı bulmak için oluşturulan özel ekip, son olarak kurbağa adamların da verdiği destekle metruk kuyularda ve göllerde arama yaptı. Arama yapılan kuyuların birinde, insana ait kemik parçaları bulundu. Kemik ve parçalarının Hasan Kırışık’a ait olup olmadığının tespiti için, kayıp meclis üyesinin babasının mezarı açılarak DNA örneği alındı.

4 yıldır devam eden çalışmaların ardından dosya kapanma noktasına gelirken, Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, göreve gelir gelmez Kırışık dosyasını yeniden açtırdı. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekiple çalışmalar tekrar başlatıldı. Ankara Kriminal Daire Başkanlığından gelen uzman ekip, kayıp meclis üyesi Kırışık‘ın alıkonulduğu iddia edilen bir evde kan ve doku örneği buldu. Evde yapılan incelemede, çok sayıda DNA ve biyolojik numune tespit edildi. Alınan numuneler laboratuvarda incelenirken, bir mağarada bulunan insan ve kemik parçaları ile dosyada sona yaklaşıldı.

Olayı aydınlatmak için Ankara’dan gelen kurbağa adamlar, 50’ye yakın su kuyusu ve gölette inceleme yaptı. Karakurt mevkiinde bir kuyuda bulunan insan kemiklerinin Hasan Kırışık’a ait olup olmadığını anlamak için DNA örneği gerekiyordu. Özel ekip, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığından izin alarak soruşturmaya bakan savcı nezaretinde Hasan Kırışık’ın babası İlyas Kırışık’ın mezarını açtırdı. Baba Kırışık’ın mezarından alınan kemik ve dişler, kuyuda bulunan kemiklerle karşılaştırılmak üzere Ankara’ya gönderdi.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hasan Kırışık'ı bulana 25 bin TL ödül verileceğinin duyurulmasına rağmen bir gelişme olmazken, olaydan sonra Kırşehir’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Kırışık’ın bulunması için talimat vermişti.

Hasan Kırışık, 20 Mart 2008 tarihinde kaybolmuş, 40 AK 933 plakalı otomobili, Meytaş Köprüsü’ne yakın bir yerde kapıları ve sol ön camı yarı açık halde bulunmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2012 Çarşamba 18:47:48
Güncelleme :12 Nisan 2012 Perşembe 18:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?